Barsa odradila posao u Beogradu, Zvezda nemoćna protiv Katalonaca

Crvena zvezda – Barselona 60:72
(11:21, 20:14, 14:22, 15:15)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone sa 72:60 u hali ,,Aleksandar Nikolić” u okviru 21. kola Evrolige.

Nije Zvezda uspela da, osokoljena pobedom u Madridu, dođe do još jednog velikog trijumfa protiv drugog španskog velikana. Bleda partija tima Dejana Radonjića, koji je posustao u trenucima kada su bili blizu potpunog egala.

Crveno-beli su veoma stegnuto ušli u utakmicu i u prvoj četvrtini postigli su samo tri koša iz igre. Dve trojke pogodio je Dobrić, jednu Volden, a tome treba dodati i dva slobodna bacanja Kina Koloma za 11 poena koliko je Zvezda ubacila u prvom periodu. Sa druge strane, Barselona je igrala svoju prepoznatljivu odbranu od prvog minuta, u ekipu se vratio Nikola Mirotić, a Šarunas Jasikevičijus je već u prvoj četvrtini priliku pružio desetorici igrača. Gosti su utakmicu otvorili sa pet vezanih poena, na polovini prve četvrtine razlika je bila dvocifrena (13:3), a najveću prednost u ovom delu igre ostvarili su minut i po pre kraja kada je bilo 21:8. U prvoj četvrtini na parketu se pojavio i Džordan Lojd prvi put nakon oporavka od koronavirusa, ali je igrao samo tri i po minuta i promašio oba pokušaja iz igre.

Na kraju prve četvrtine bilo je 21:11 za goste, a na početku druge igrači Zvezde su malo živnuli. Jagodić-Kuridža je pogodio jedno slobodno bacanje, poentirao je i Davidovac, ali je taj nalet trajao prekratko pa je Barselona ponovo stekla +12 (26:14). Raspoloženi Volden novom trojkom udahnuo je novu energiju svom timu, a O’Brajant sa četiri slobodna bacanja kompletirao seriju od 7:0 za smanjenje razlike na 26:21. Imala je nešto kasnije Zvezda priliku da priđe na samo 3 poena minusa, međutim Lojd je promašio trojku, a Kalates to kaznio košem za 31:23. Crveno-beli su postigli pet uzastopnih poena i prišli na samo jedan posed zaostatka (31:28). S obzirom na loš početak meča i nervoznu prvu četvrtinu domaćin je imao samo 4 poena minusa posle prvog poluvremena – 31:35.

Loša odbrana Crvene zvezde, koja je omogućavala Barseloni lake poene, dovela je ekipu Dejana Radonjića u neprijatnu situaciju i gosti su stigli do respektabilnog vođstva i dvocfrene razlike. Mučili su se domaći i pod košem rivala, što je, naravno, upravo rezultiralo tom razlikom. Međutim, razmrdao se malo beogradski sastav, te uz trojke Lazića i Koloma, umanjili su prednost Katalonaca.

Kratko je trajao taj dobar momentum Crvene zvezde, te je Barselona ušla u seriju u završnici treće četvrtine i vratila dvocifrenu prednost, koja je na ulasku u završnih 10 minuta iznosila 12 poena.

Nije išlo za domaći tim u završnici, Blaugrana se pobrinula da Zvezda ne pripreti, a ujedno su koristili sve propuste u odbrani ekipe sa Malog Kalemegdana. Takođe, slobodna bacanja imala su veliki udeo u ovom meču. Crveno-beli gađali su svega 57 odsto, dok je Jasikevičijusov tim imao procenat veći od 81.

Jedini dvocifreni u Crvenoj zvezdi bio je Ognjen Dobrić sa 11 poena, dok je devet upisao povratnik Lojd. S druge strane Higins je u Barseloni završio na 14 poena.

Ovo je bio peti uzastopni poraz Crvene zvezde u susretima sa Barselonom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica igrača Fenera pod znakom pitanja za drugi meč sa Monakom

Košarkaši Fenerbahčea napravili su brejk u prvom meču protiv ekipe Monaka. Međutim, turski klub ima dosta problema pred drugi...

POVEZANE OBJAVE