Pobede favorita u Engleskoj: Liverpul i Siti tesno, Čelsi ubedljiv na “Turf Muru” [VIDEO]

U tri subotnje utakmice u Premijer ligi pobede su odneli favoriti.

Počelo je trijumfom Mančester Sitija u Šefildu. Nisu “građani” lako došli do trijumfa nad Jorkšircima, a jedini gol postigao je Kajl Voker u 28. minutu utakmice. Inače Voker nije slavio gol pošto je rodom iz Šefilda, a Junajted je klub u kome je počeo karijeru.

Moji mama i tata žive u Šefildu i da sam proslavio gol, bili bi ljuti na mene. Ja sam veliki navijač Šefild Junajteda, ali sam ipak srećan zbog osvajanja tri boda, ali i zato što sam se upisao u strelce, priznao je bek Sitija nakon utakmice.

Siti se mučio sa “oštricama”, ali je Čelsi protutnjao kroz Barnli. “Plavci” su imali naporan put u ruski Krasnodar, gde su slavili ubedljivu pobedu, ali su sačuvali svežinu i za ekipu Šona Dajša. Sve do prvog gola, koji je postigao Zijeh u 26. minutu, nije izgledalo da će londonski tim lako doći do bodova na “Turf Muru”.

Marokanac je postigao prvi prvenstveni gol u dresu Čelsija, a bio je strelac i u Krasnodaru. Bivši igrač Ajaksa biće veliko pojačanje za Frenka Lamparda u nastavku sezone. U drugom poluvremenu Zuma je dao gol posle kornera, naravno glavom, a konačan rezultat postavio je Timo Verner u 70. minutu. Čelsi je skočio na četvrto mestu, na njemu će prenoćiti, a u narednom kolu dočekuje Šefild Junajted. Barnli je ostao samo na jednom bodu posle šest odigranih utakmica.

Očekivalo se da šampion ima problema sa odličnim Vest Hemom, koji nije izgubio u prethodne četiri utakmice, i to u duelima sa Vulverhemptonom, Lesterom, Totenhemom i Sitijem. Prva dva rivala su ubedljivo pobedili, a sa druga dva su igrali nerešeno 1:1. “Čekićari” su poveli na “Enfildu”, a strelac je bio Fornals u 10. minutu. Tek u finišu poluvremena Liverpul je izjednačio i to sa bele tačke. Prekršaj je napravljen na Salahu, a Egipćanin je i izveo najstrožu kaznu, pa se na odmor otišlo sa 1:1.

U nastavku je prvo poništen gol Dijegu Žoti u 77. minutu, dosuđen je prekršaj, ali je Portugalac ipak doneo pobedu domaćinu, pošto je u 85. na odličan pas Šaćirija, savladao Fabijanskog. Liverpul je sada sam na čelu tabele sa 16 bodova, dok Vest Hem ima duplo manje.

Šefild Junajted – Mančester Siti 0:1(0:1)
Voker 28′

Barnli – Čelsi 0:3(0:1)
Zijeh 26′, Zuma 63′, Verner 70′

Liverpul – Vest Hem 2:1(1:1)
Salah 42′(p), Žota 85′ – Fornals 10′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Litvanija dobija novog selektora

Reprezentacija litvanije ima razočaravajuće rezultate na poslednjih nekoliko takmičenja i ceh je platio selektor Kazis Maksvitis. Budući predsednik Košarkaškog saveza...

POVEZANE OBJAVE