Lukić i Sergej pogađali u fantastičnom meču u Torinu, Ronaldo jači od korone, Ibra akrobata u 40. godini [VIDEO]

Završene su tri izuzetno zanimjlive utakmice u italijanskoj Seriji A.

Dan je počeo pobedom Milana u Udinama, petom u šest kola novog prvenstva. Tvorac trijumfa bio je Zlatan Ibrahimović. Naturalizovani Šveđanin asistirao je Kesiju za prvi gol u 18. minutu, lepo je odložio loptu, a reprezentativac Obale Slonovače zakucao je loptu pod prečku.

U nastavku je Milan igrao nešto slabije, a “zebre” su izjednačile na početku drugog poluvremena. Romanjoli je skrivio penal, a Rodrigo De Paul izjednačio. Sve do 83. minuta rezultat se nije menjao, a onda smo prisustvovali još jednom magičnom trenutku u izvođenju Zlatana Ibrahimovića. Odbijenu lotu visoki napadač je zahvatio makazicama i prevario Musoa. Milan je još bez poraza, i nalazi se na čelu tabele sa 16 osovjenih bodova.

Juventus sa Ronaldom i bez njega, definitivno nije isti tim. Potvrdilo se to i na gostovanju u Speciji gde je šampion stigao do trijumfa, tek kada je Portugalac ušao u igru. “Stara dama” je povela golom Morate, koji je ponovo proveravan VAR tehnologijom, ali je Španac ovog puta bio u dozvoljenoj poziciji. Bilo je to u 14. minutu, a samo deset minuta kasnije jedan mu je poništen zbog ofsajda. Tim iz Ligurije je izjednačio u 32. minutu preko Pobege i to je bio ishod prvog poluvremena. U 56. minutu Ronaldo je zamenio Dibalu, a samo tri minuta kasnije postigao je gol na odličnu asistenciju Morate.

Portugalac je propustio dva prethodna kola, a Juventus je u njima igrao nerešeno sa Krotoneom i Veronom. Da će bodovi u Torino bilo je jasno u 68. minutu kada se Rabio prošetao kroz odbranu domaćina i postigao treći gol za svoj tim. Ni tu nije bio kraj golovima Juvea, jedanaesterac u 76. minutu Kristijano Ronaldo je pretvorio u svoj drugi gol na meču, a peti u prvenstvu, za konačnih 1:4. Šampion je trenutno drugi sa četiri boda manje od Milana.

Teško je pobrojati sve što se dešavalo u Torinu na utakmici domaćih “bikova” i Lacija. Postojala je mogućnost da duel bude odložen zbog probema gostiju sa zaraženim fudbalerima, ali je Simone Inzagi mogao da računa na čak osmoricu igrača koji nisu mogli da igraju u Brižu u Ligi šampiona. Pereira je doveo Lacijale u vođstvo, ali se na odmor otišlo sa prednošću domaćina zahvaljujući golovima Bremera i Belotija. Sergej Milinković-Savić je iz slobodnog udarca u 49. minutu izjednačio i to je bio aktuelan rezultat sve do 87. minuta. Tada je Saša Lukić ukrao loptu defanzivcima rimskog tima, prošetao odbranu Lacija i poslao loptu u mrežu. Reprezentativac Srbije bio je strelac i u prošlom kolu na gostovanju Sasuolu.

Činilo se da će bodovi ostati u Torinu, ali je u 95. minutu sa bele tačke izjednačio Imobile. Ni tu nije bio kraj, igrao se osmi minut sudijske nadoknade kada je Kaisedo bio najprisebniji u gužvi pred golom domaćina i poslao loptu kroz noge Siriguu za pobedu Lacija od 4:3, posle velikog preokreta. Lacio je 7. sa 10 bodova, dok je Torino ostao na samo jednom, osvojenom prošle sedmice u Ređo Emiliji.

Udineze – Milan 1:2(0:1)
De Paul 48′(p) – Kesi 18′, Ibrahimović 83′

Specija – Juventus 1:4(1:1)
Pobega 32′ – Morata 14′, Ronaldo 49′,76′(p), Rabio 68′

Torino – Lacio 3:4(2:1)
Bremer 19′, Beloti 24′, Lukić 87′ – Pereira 15′, Milinković-Savić 49′, Imobile 90+5′, Kaisedo 90+8′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE