Crvena zvezda postavila rekordan koeficijent, ogroman prostor za napredak na UEFA listi

Crvena zvezda je posle remija sa Milanom podigla klupski koeficijent na 31.500 što je klupski i nacionalni rekord na UEFA klupskoj listi.

Koeficijent se definiše na osnovu petogodišnjeg učinka u UEFA takmičenjima, a Zvezdina pogodnost je da se iz obračuna pred narednu sezonu briše sezona kad je osvojila svega 1.500.

Crveno.eli su sa osvojenih 9 bodova ove sezone nadmašili sezonu 2017/18 kada su osvojili 8 koeficijentnih bodova.

Sadašnji koeficijent postavlja Crvenu zvezdu na 51. mesto u Evropi i garantuje u projekciji za kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone status nosioca do plej-ofa, a možda čak i u toj fazi, ukoliko osvoji titulu šampiona Srbije.

U slučaju pobede na San Siru, srpski šampion bi došao do 33.500, uz još dva meča u osmini finala Lige Evrope.

Crvenoj zvezdi nije išlo u prilog što je Jang bojs pobedio Bajer iz Leverkuzena i povećao prednost na 1.500 na listi, jer je izvesno da će klub iz Berna da osvoji novu titulu u Švajcarskoj.

Od potencijalnih rivala u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje ispred su Dinamo iz Zagreba, Olimpijakos, Slavija iz Praga, Salcburg…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Stefan Babović povodom natpisa da njegov otac preuzima FK Partizan

Nekadašnji fudbaler Partizana Stefan Babović se oglasio na svom IG profilu i stavio tačku na spekulacije o eventualnom zvaničnom...

POVEZANE OBJAVE