Zvezda za sedam minuta stigla do preokreta u Subotici [VIDEO]

Spartak – Zvezda 1:2 (1:0)

Furtula 35′– Ivanić 80′, Sanogo 88′

Na gradskom stadionu u Subotici poslednji nedeljni meč 23. kola Superlige završen je pobedom Zvezde nad Spartakom posle preokreta. Crveno-beli su gubili 1:0 na poluvremenu, ali su uspeli da okrenu rezultat u svoju korist i ponesu tri boda kući.

Zvezda je u Suboticu došla bez Katajia, Bakajoka, Kange i Erakovića, dok su domaći meč dočekali bez kadrovskih problema.

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV: Dujmović – Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Milošević – Marčić, Šimura – Savković, Tufegdžić, Srećković (od 70’ Vidaković) – Furtula (od 70’ Jovanović).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov, Milunović, Rodić (od 60’ Sanogo) – Petrović (od 60’ Gavrić), Nikolić, Ivanić, Falko (od 27’ Ben) – Falćineli (od 78′ Krstović), Pavkov (od 60’ Srnić).

Već posle 40 sekundi igre Marčić za zaradio žuti karton zbog oštrog starta nad Falćinelijem, kojem je morala da se ukase pomoć, ali je ipak uspeo da nastavi da igra. Krenuli su domaći u napad i prišli u kazneni prostor, ali je Pankov intervenisao. Vrlo dinamično se igralo u prvim minutima meča. Tražili su penal fudbaleri Zvezde zbog igranja rukom igrača Spartaka, ali je sudija procenio da je ruka bila u prirodnom položaju. Žuti kartoni nastavili su da se nižu, prvo je požuteo Nikolić, a potom Šimura.

Pokušali su gosti da stvore priliku preko Pavkova, ali je golman Dujmović dobro intervenisao. Falćineli je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta preletela nešto iznad gola. Odgovorili su  domaći preko Srećkovića u 16. minutu, međutim Borjan je uspešno intervenisao. Dujmović je imao pune ruke posla, nastavila je Zvezda sa presingom, pa je ovao puta šutirao Falko, ali je lopta sačuvana.

Novi žuti karton dobio je Dunđerski, posle presečen kontre crveno-belih. Mnogo prekraša je obeležilo prvih pola sata igre, pa je sudija Lukić često prekidao igru. Prva izmena na meču dogodila se već u 27. minutu, a teren je napustio Falko, da bi ušao Ben. Ništa se konkretno nije dogodilo, ostalo je da se nagađa da li u pitanju neka blaža povreda od ranije ili Stanković nije želeo da rizikuje. Nastavila se ofanzivna igra crveno-belih, nekoliko napada i gužva u kaznenom prostoru Spartaka, ali bez realizacije.

U 35. minutu nakon još jednog neuspelog napada Zvezde, Spartak je preuzeo kontrolu i iskoristio priliku za vodstvo preko Savkovića, koji je loptu uputio Srećkoviću. Ovaj je na ivici kaznenog prostora lako dodao Furtuli, koji je nadigrao Borjana za 1:0 u korist domaćih.  

Nastavio se presing Zvezde poslednjih 10 minuta. Pokušao je Falćineli nekoliko puta, ali lopta nije slušala, a i golman Dujmović bio je raspoložen, pa je rezultat i posle dva minuta sudijske nadoknade ostao nepromenjen.

Počelo je drugo poluvreme, a sa njim i vatromet iznad stadiona u Subotici, pretpostavlja se od strane navijača crveno-belih. Zvezda konstantno napada, dok Spartak pokušava iz kontri, međutim bez promene na semaforu. Tenzija je počela da raste, pa je u 54. minutu Pavkov dobio žuti karton jer je zakačio kolenom Tekijaškija. Prvi ozbiljan pokušaj fudbalera Zvezde išao je preko Mirka Ivanića, a lopta je završila sa spoljne strane mreže. Pola sata pre kraja Stanković je napravio trostruku izmenu. Teren su napustili Pavkov, Petrović, i Rodić, a ušli su Gavrić,  Sanogo i Srnić.

Samo par sekundi po ulasku Srnić se našao u šansi vidno razigran. Najbolja šansa za Zvezdu bila je u 66. Minutu, prvo je šutirao Gajić, pa se lopta odbila, dočekao ju je Srnić, ali je Tufegdžić intervenisao i sačuvao vodstvo. Situacija se nije stišavala, gosti su nastavili da ugrožavaju gol Spartaka, koji se branio svim silama.

Usledile su ismene i u domaćem taboru. Furtula je izašao, a na teren je stupio Jovanović. Srećkovića je zamenio Vidaković. Dosuđen je slobodan udarac za Zvezdu, šutirao je Ben sa 18 metara, ali je lopta otišla preko gola. Održavala se konstantna gužva u kaznenom prostoru Spartaka, šanse za tom Dejana Satnkovića su nastavile da se ređaju. U 78. minutu usledila je poslednja izmena na strani gostujućeg tima, Krstović je zamenio Falćinelija.

U 80. minutu Zvezda je izjednačila preko Mirka Ivanića, koji se našao na drugoj stativi posle prekida. Ben je izveo korner, a Milunović je prosledio loptu do strelca Ivanića. Zvezda je produžila svoju ofanzivu, pa je Ben ponovo šutirao i jakim udarcem pogodio prečku.

Stigli su crveno-beli do preokreta preko Sanoga u 88. minutu ponovo iz prekida. Ben je uputio precizan centaršut, koji je Sanogo dočekao i glavom postigao pogodak za 2:1.

Sudija je odlučio da se igra još četiri minuta na gradskom stadionu u Subotici, Buač je napravio trostruku promenu, ali rezultat se nije menjao , te je Zvezda došla do nova tri boda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE