Lukakuu se žuri po Skudeto, Nesterovski srušio Fiorentinu, Krotone na ivici ponora [VIDEO]

Dve pobede domaćih i isto toliko trijumfa gostujućih ekipa, u prve četiri utakmice nedeljnog programa u Seriji A.

Ubedljivom pobedom nad Đenovom Inter je povećao distancu u odnosu na gradskog rivala, ekipu Milana, ali i aktuelnog šampiona, Juventusa. Nero-azuri sada imaju sedam bodova više od Milana, a od “stare dame” čak deset, s tima da pratioci imaju po utakmicu manje odigranu.

Meč je počeo golom Lukakua u 35. sekundi. Da se igra pred publikom, rekli bismo da se navijači još nisu smestili, ovako je pogodak mogao da iznenadi samo defanzivce gostiju, a uistinu i jeste. Bio je ovo 18. gol Belgijanca u ovom prvenstvu, pa ponovo zaostaje samo jedan gol za Kristijanom Ronaldom, vodećim strelcem u Seriji A.

Imao je Inter dosta prilika u prvih 45 minuta, pogađao je i okvir gola, ali se na naredni pogodak čekalo čak do 69. minuta. Lukaku je proigrao Darmijana, a ovaj preciznim udarcem po zemlji matirao Perina. Bio je to njegov prvi gol u ovom šampionatu. Konačan rezultat postavio je Aleksis Sančez u 80. minutu, a ponovo je Lukaku bio u akciji, njegov pokušaj Perin je odbranio, ali ne i udarac Čileanca glavom. Za goste nastupio je Ivan Radovanović.

Kaljari je gurnuo Krotone još jedan korak ka ponoru. U derbiju začelja tim sa Sardinije je slavio kao gost sa 2:0, uvećao svoje šanse u borbi za opstanak, a znatno smanjio rivalove. Ipak, obe ekipe i dalje su u zoni ispadanja. Dugo se čekalo na golove, u 56. minutu Pavoleti je doveo goste do prednosti, a samo četiri minuta kasnije Žoao Pedro je sa bele tačke duplirao prednost Kaljarija koji je od 75. minuta igrao bez isključenog Likojanisa. Za Krotone je ceo meč odigrao naš Golemić, dok je Miloš Vulić morao van terena već u 20. minutu zbog povrede.

Tvrd meč, kakav smo i očekivali, odigrali su Udineze i Fiorentina, a odlučio ga je Ilija Nesterovski u 86. minutu. Makedonac je odlično pratio akciju i centaršut De Paula glavom pretvorio u gol za tri boda. U timu iz Firence igrali su Nikola Milenković i Dušan Vlahović, koji je imao i najbolju priliku za “violu” sredinom drugog poluvremena.

U prvom meču dana Atalanta je slavila u Đenovi protiv Sampdorije. Gasperinijeva ekipa brzo je prebolela nesrećni poraz od Reala u Ligi šampiona i osvojila tri važna boda u borbi za novi plasman u elitno evropsko takmičenje. Tim Iz Bergama bio je bolji tokom celog meča, ali je Sampdorija imala na golu sjajnog Audera. Ipak, ni on nije mogao ništa posle projektila Malinovskog u finišu prvog poluvremena. Pobedu gostiju potvrdio je Robin Gosens u 70. minutu, kada se uvukao između dvojice protivničkih igrača i centaršut Melea pretvorio u gol. Trenutno je Atalanta na četvrtom mestu, a da li će tu sačekati naredno, vanredno, kolo, zavisi od ishoda derbija na “Olimpiku” i učinka Rome protiv Milana.

Inter – Đenova 3:0(1:0)
Lukaku 1′, Darmijan 69′, Sančez 80′

Udineze – Fiorentina 1:0(0:0)
Nesterovski 86′

Krotone – Kaljari 0:2(0:0)
Pavoleti 56′, Žoao Pedro 60′(p)

Sampdorija – Atalanta 0:2(0:0)
Malinovski 40′, Gosens 70′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TRANSFER U NAJAVI: Monako želi košarkaša Asvela

Kako javlja portal "Basketnews" američki košarkaš Pariz Li mogao bi uskoro da promeni ekipu i da iz Asvela pređe...

POVEZANE OBJAVE