Boldvin i Lučić srušili PAO, Makabi slavio protiv Valensije

Makabi – Valensija 84:72 (14:18, 19:17, 29:21, 22:16)

Bajern – Panatinaikos 76:71 (14:21, 23:15, 20:19, 19:16)

Odigrane su još dve utakmice 28. kola košarkaške Evrolige. Pobede su ostvarile domaće ekipe, minhenski Bajern i Makabi iz Tel Aviva.     

Bajern je upisao novi trijumf u 28. kolu Evrolige i tako se učvrstio na mestu koje vodi u četrvtfinale. Tim Andree Trinkijerija i Vladimira Lučića pobedio je, teže nego što se očekivalo, atinski Panatinaikos sa 76:71. Tako su protiv ”zelenih” nastavili niz u kojima su trijumfi nad Makabijem u Minhenu i Crvenom zvezdom u Beogradu.    

Što se utakmice tiče Pao je odigrao odlično sve do finiša druge četvrtine. Imali su Atinjani prednost i od 11 poena sredinom drugog perioda, ali je Bajern baš u tom trenutku krenuo u seriju 13:1 i na odmor otišao sa poenom prednosti. Održavali su Bavarci prednost tokom cele treće deonice, ali ona nije prelazila četiri poena razlike. Tek u poslednja četiri minuta uspeli su da se odvoje na +8, što su bez mnogo drame uspeli da odbrane i upišu trijumf.    

Kod domaćina su se najviše istakli Boldvin i Vladimir Lučić, srpski reprezentativac je ubacio 13 poena uz 3 skoka i dve asistencije, dok je Boldvin bio ubedljivo najefikasniji sa 27 koševa. Dvocifren je bio i Rejnolds sa 10 poena.

Novi igrač Panatinaikosa, Mario Hezonja, ponovo je bio najefikasniji kod ”zelenih”, kao i nedavno u Barseloni. On je večeras ubacio 14 poena, dok su Papajanis i Bohoridis dodali po 10. Bajernu je ovo 18 pobeda, koliko ima i CSKA na drugom mestu, ali uz meč manje, dok je Pao ostao bez šansi za doigravanje, pošto ima samo 9 pobeda, doduše iz 26 utakmica.   

U Tel Avivu je Makabi slavio protiv Valensije i prekinuo niz od četiri poraza, ali treba reći da oni nisu odigrali sve utakmice. Valensija je stigla u Izrael po bodove vredne plasmana u plej-of, ali osim konstantnog vođstva u prvih deset minuta, nisu uspeli da pariraju domaćinu. Sve je rešeno serijom 8:0, kada je u finišu poslednje deonice Makabi sa +6 otišao na najveću razliku na meču, bilo je 82:68 i za Špance više nije bilo šansi.

Treba reći da je Skoti Vilbekin proveo samo 12 minuta na parketu i za to vreme imao samo 4 asistencije, ali su ga zato odmenili Tajler Dorsi sa 17 koševa, te Kris Džons i Omri Kaspi sa po 14. Odličan je bio i Ante Žižić sa 13 koševa i šest skokova.

Kod poražene ekipe Labejri je ubacio 18 poena, 14 je dodao Van Rosom, a dvocifren je bio i Nikola Kalinić sa 11 poena za 27 minuta na parketu. Vanja Marinković je igrao skoro 9 minuta, ali za to vreme upisao je samo po jedan skok i asistenciju. Valensija ostaje na 14 pobeda, dok je Makabi stigao do 11. ali uz dve utakmice manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE