Stojković: Jednu stvar ne mogu da vam otkrijem, ako to učinim otkrio bih vam SVE

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, održao je konferenciju za medije i izneo svoja očekivanja pred duel sa Portugalijom.

Stojković je za početak rekao da će nacionalni tim učiniti sve da prekine neugodnu tradiciju u mečevima sa sutrašnjim rivalom.

Tačno je da smo u poslednja dva susreta izgubili od Portugalije u Beogradu, učinićemo sve da prekinemo tu tradiciju. Biće teško jer Portugalija je jedna od najboljih reprezentacija u Evropi, ako ne i najbolja, veoma ih poštujemo, ali verujemo da možemo da ostvarimo dobar rezultat, rekao je selektor “orlova”.

Utakmica sa Republikom Irskom donela je određeni psihološki mir, ali je već arhivirana.

Veoma važno je kada startujete sa pobedom. Sa psihološke strane to može da nam donese neki mir, ali više ne razmišljamo o toj utakmici. Očekuje nas novi meč, novi i potpuno drugačiji protivnik i to je ono o čemu ja razmišljam. Stalno potenciram na kolektivnom duhu, snaga jedne ekipe je upravo u tome, naši igrači veruju u tu snagu i mislim da ćemo sutra učiniti sve kako bi kao grupa odgovorili na izazov koji se zove Portugalija. Bez obzira na ime protivnika mi ćemo biti fokusirani na našu igru i sistem i da vidimo šta mi možemo da uradimo. Sastav još uvek ne mogu da vam otkrijem, ali biće drugačiji u odnosu na prvi meč, a pretpostavljam da će i Portugalci da izgledaju drugačije u odnosu na tim protiv Azerbejdžana. Ovo nije ključna utakmica, već samo jedna u nizu od važnih utakmica koje nas čekaju do kraja kvalifikacija.

Na naše pitanje da li ulogu favorita prepušta Portugaliji i da li će se opredeliti za defanzivnu ili ofanzivnu taktiku, Stojković je imao spreman odgovor.

Ulogu favorita prepuštamo Portugaliji, mi cenimo i poštujemo to što su prvaci Evrope. Delovaćemo kao tim, moraćemo i da se branimo i da napadamo, igraćemo napadački fudbal, ljudi to mogu da očekuju od nas. Sigurno je da ćemo u meč ući hrabro i to nije nikakva pretnja, već naše opredeljenje. A da li će to biti dovoljno videćemo sutra. Sigurno im neće biti lak meč.

Nekoliko reči o selekciji Portugalije.

Za mnoge je Portugalija najjača ekipa u Evropi, imaju fantastičan individualni kvalitet, dobar spoj mladosti i iskustva. A trener Santoš je jedan od najiskusnijih trenera u Evropi, vodi ih maestralno. Nemojte da pomislite da ćemo se predati, na utakmicu gledamo kao na veliki izazov, ali verujemo da našim kvalitetom možemo da pariramo takvoj ekipi kao što je Portugalija. Nema velike razlike u odnosu na pripremu utakmice, igrači su dobro raspoloženi, mirni i da jedva čekaju da meč počne. Želim da ih ubedim da mogu da pobede bilo koga na svetu. To je moja želja, da imam takvu ekipu koja će da me prati i da veruje u ono što ja verujem. Iskreno, najviše pažnje na poslednjim treninzima posvetili smo napadu.

Meč sa Republikom Irskom sjajno su odigrali Vlahović i Mitrović, a novinare je zanimalo da li je selektor na slatkim mukama zbog toga.

Ja nikada nisam na mukama, uživam u ovom poslu i ta kreativnost me motiviše da stvaram i da nastavim da radim i ideje prenesem na ceo tim. Možda će obojica igrati, možda nijedan, možda ih sačuvamo da uđu u nastavku. Ali neka to ostane između nas, ne moramo Portugalcima da otkrivamo baš sve informacije. Biće to sastav koji će da izgleda dobro na terenu. Ne postoji veća motivacija od igranja protiv prvaka Evrope. Biće to dan lepote fudbala.

Stojković je gledao prošlu utakmicu sa Portugalijom.

Nije bilo dobro to što smo im poklonili par golova, sudarali smo se i bili daleko od njihovih igrača koji su radili šta hoće pogotovo Bernardo Silva koji je njihov najbolji igrač. Moramo da budemo pažljiviji.

Mnogi igrači, iako zvezde u svojim klubovima, propustili su prethodni duel.

Smatram da su dovoljno inteligentni da shvate da je raspored utakmica takav da moramo da vodimo računa o sastavu i formaciji. Do sada nisam video problem, ali i da ima problema to neće uticati na moju odluku.

Za kraj pitanje vezano za Andriju Živkovića – da li je u grupi igrača koji su čuvani specijalno za ovu utakmicu.

E to ne mogu da vam otkrijem. Ako bih to učinio onda bih vam otkrio sve, zaključio je Stojković.

Utakmica je na programu u subotu od 20.45 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE