Milan pao na “San Siru”, Interu bod u Speciji, Juventus otpisao Parmu [VIDEO]

U prvom meču dana u Seriji A Milan je na svom “San Siru” izgubio od Sasuola i ozbiljno doveo u pitanje svoj plasman u Ligu šampiona. Piolijev tim je ostao na drugom mestu, ali mu se opasno približio Juventus, a u četvrtak bi to mogli i Atalanta, Napoli i rimski Lacio.

Sve je počelo dobro protiv gostiju iz Ređo Emilije, Čalhanoglu je postigao gol u 30. minutu, ali je raspad usledio sa ulaskom Raspadorija u nastavku. Mladi reprezentativac Italije dva puta je pogodio mrežu Milana i tako je Sasuolo prvi put posle pet godina slavio protiv rosonera. Zlatan Ibrahimović ponovo nije bio u sastavu Milana.

Nije se proslavio ni Inter u Speciji, ali je pobegao svom gradskom rivalu za još jedan bod. Domaćin je poveo preko Farijasa u 12. minutu, ali je do poluvremena poravanao Ivan Perišić. Ako se pitate zašto mrežu nisu zatresli Lukaku i Lautaro Martinez, odgovor je jesu, obojica u samom finišu, ali su golovi opravdano poništeni zbog ofsajd pozicija.

Parma je iznenadila Juventus u 25. minutu kada je Brugman postigao lep gol iz slobodnog udarca. “Stara dama” je izjednačila u finišu prvog poluvremena posle voleja Aleksa Sandra, a isti fudbaler je doneo potpuni preokret posle samo dva minuta u drugom delu. Konačan rezultat postavio je Matijas de Liht u 68. minutu. Juve je prišao Milanu na samo bod, dok se “krstaši” polako opraštaju od Serije A.
Sve vredno na meču u Đenovi viđeno je u prvih 20 minuta. Dva puta je Benevento vodio, golovima Viole i Lapadule, ali je Goran Pandev sa dva pogotka uspevao da izjednači, pa je meč okončan podelom bodova, a obe ekipe imaju još posla oko opstanka. Nerešeno je bilo i u Bolonji, Mihajlovićev tim je poveo preko Muse Baroua u prvom, a izjednačio je za Torino Mandragora u 58. minutu.

Sampdorija je pogotkom iskusnog Kvaljaree slavila u Krotoneu, a jedna gol bio je dovoljan Kaljariju da pobedi u Udinama. Postigao ga je Đoao Pedro u 55. minutu, pa je tim sa Sardinije sačuvao nadu da može izboriti opstanak u preostalom delu prvenstva.

Milan – Sasuolo 1:2(1:0)
Čalhanoglu 30′ – Raspadori 76′,86′

Juventus – Parma 3:1(1:1)
Aleks Sandro 43′,47′, De Liht 68′ – Brugman 25′

Bolonja – Torino 1:1(1:0)
Barou 25′ – Mandragora 58′

Đenova – Benevento 2:2(2:2)
Pandev 11′,21′ – Viola 5′, Lapadula 15′

Specija – Inter 1:1(1:1)
Farijas 12′ – Perišić 39′

Udineze – Kaljari 0:1(0:0)
Žoao Pedro 55′

Krotone – Sampdorija 0:1(0:0)
Kvaljarela 53′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Stefan Babović povodom natpisa da njegov otac preuzima FK Partizan

Nekadašnji fudbaler Partizana Stefan Babović se oglasio na svom IG profilu i stavio tačku na spekulacije o eventualnom zvaničnom...

POVEZANE OBJAVE