ABA liga: Partizan ne posustaje, pao i Borac za šestu pobedu!

Košarkaši Partizana slavili su protiv Borca u Čačku rezultatom 68:86, u šestom kolu regionalne ABA lige, i tako upisali i šesti trijumf u ovoj sezoni ove lige.

Nakon tvrdog početka i perioda kada nijedan od timova nije postigao koš, ušlo se u otvoreniju igru. Prvo je post prekinuo Marko Pecarski, ali je prednost ubrzo preuzeo Partizan, koju je povećavao sve do 19-10 na kraju prvog perioda igre. U sticanju suficita crno-belih veliku ulogu odigrao je Alen Smailagić, koji je imao i dva uzastopna zakucavanja.

Na početku druge četvrtine domaći košarkaši su ušli u seriju poena, pa se nakon trojke Save Lešića za -6 (23-17) činilo da će uhvatiti priključak. Međutim, usledila je i serija grešaka Borca, posebno Hantera Hejla, pa je Partizan to iskoristio i odlepio se ponovo na dvocifrenu prednost, nako samog početka ovog dela igre. Tada je, nakon koša Radeta Zagorca, trener domaćih Marko Marinović morao da zatraži tajmaut. Nakon nove greške Hejla, koji je ovog puta nagazio aut-liniju prilikom pokušaja prodora, usledilo je novo zakucavanje Smailagića, nakon skoka u napadu.

Borac se nije predavao pred svojim navijačima, pa je nakon trojke Ilije Đokovića i poena Todorovića spustio zaostatak na -7 (36-29). Činilo se ipak da Partizan drži stvari u svojim rukama, pa je ponovo, sa Smailagićem u glavnoj ulozi, došao do 44-31 na kraju prvog poluvremena.

Ovaj deo je obeležila prepoznatljiva Partizanova odbrana, koja delom i jeste uzrok mnogih izgubljenih lopti Čačana. Smailagić je prvu polovinu utakmice završio sa čak 13 poena, uz 4 skoka i asistencijom. Borac je takođe već imao dvocifrenog u svojim redovima jer je Sava Lešić sakupio okruglo 10 poena.

U trećoj deonici, Partizan je nastavio u još jačem ritmu i ovaj period dobio sa 10 razlike, pre svega veoma razigranom Lideju. Čačani nisu uspevali da odole naletim Amerikanca, pa su crno-beli pobegli na 20 poena razlike i uvećavali je do maksmianlnih +27. Poslednja četvrtina pripala je domaćinu, uspeli su da postignu 17, a prime 12 poena, ali to je bilo nedovoljno da se izbegne poraz od dominantog gosta u ovoj utakmici.

Partizan je do pobede predvodio Lidej sa 14 poena, a sledili su ga Madar i Smailagić sa po 13. U timu Borca najefikasniji je bio Lešić sa 14 poena, a dobru aprtiju pružio je i Pecarski, koji je zabeležio 13 poena.

Partizan je neporažen u dosadašnjem delu ABA lige dok je Borac 10. na tabeli sa skorom od dve pobede i četiri poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE