Pešić se suočava sa ozbiljnim kadrovskim problemima pred kvalifikacije!

Selektor muške košarkaše reprezentacije Srbije Svetislav Pešić se suočava za problemima kada je u pitanju okupljanje igrača pred početak kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo koje naša selekcija igra protiv Slovačke.

Naime, poslednji peh predstavljala je povreda Dejana Todorića, na završnici Kupa kralja, a nije realno ni da na raspolaganju budu igrači koji imaju obaveze u Evroligi.

Prvu utakmicu naša reprezentacija igra protiv Slovačke u Beogradu 25. februara.

Nama je važno da sa što više pobeda uđemo u drugu fazu. Imamo svoje prioritete, jedno su pobede, a drugp da vidimo na koje igrače možemo da računamo u narednim takmičenjima. Mnogo je velika razlika između kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci koje traju dve godine, u odnosu na fudbal i žensku košarku. Čestitamo i jednima i drugima, rekao je Pešić i dodao:

– Ništa se bitno ne menja. Važno je za vas koji poznajete ili pratite košarku da objasnite zašto nisu pozvani ovi ili oni igrači. Oni su, naravno, na spisku, ali svi oni koji bi mogli da budu pozvani, ali nisu, imaju svoje utakmice sa klubovima u Evroligi. Takođe, većina klubova koji igraju 24. ili 25. februara nisu odigrali neke utakmice zbog korone, pa tako Zvezda igra 25. i 27. februara, mi 28. februara, a onda oni 1. marta.

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović doživeo je povredu u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Todorović se povredio sinoć na kupu Španije, na njega ne može da računamo, ne možemo da računamo ni na Jaramaza koji je već dve nedelje povređen, a biće još četiri. Sinoć se povredio Avramović, slomio je nos, ali uspeli su doktori da ga vrate na mesto. Dva dana ne može da trenira, posle će verovatno da igra sa maskom. Došao je i Uskoković, ali i on je povređen, pa ćemo da vidimo šta ćemo dalje. Igrači Partizana su tu, sa ekipom. Kompletiramo polako tim, odradili smo već dva treninga, želimo da damo maksimum. Uradićemo sve što možemo da se dobro pripremimo. Želimo da pobedimo Slovačku u petak, pa idemo dalje, istakao je selektor.

Što se tiče igrača koji nastupaju u Evroligi, on je rekao:

Za Nedovića je praktično nemoguća misija da igra, kao i sa Micićem i Petruševim. Pričali smo sa klubovima, teško da će se nešto desiti. Videćemo da li će možda Petrušev doći, ali čekamo odgovor, zaključio je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Arteta u velikom problemu pred važne mečeve

Arsenal ove godine želi najzad da se domogne titule u Premijer ligi i napravili su velika ulaganja u tim...

POVEZANE OBJAVE