Žalba odbijena, Cedevita Olimpija mora platiti paprenu sumu novca!

Žalbeno veće ABA lige odbilo je žalbu Cedevita Olimpije i potvrdilo odluku disciplinskog sudije da ovaj klub bude kažnjen sa 15.100 evra.

Naime, klub iz Ljubljane je od strane regionalnog takmičenja kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice sa Partizanom. Gledaoci su tokom utakmice na teren ubacili kesicu zobenog keksa i jednu kovanicu, pa je disciplinski sudija ABA lige kaznio je Cedevitu Olimpiju 15.100 evra.

Kako prenosi Mocart sport u odluci Žalbenog veća se navodi:

Posle analize odluke disciplinskog sudije, žalbe Cedevite Olimpije, izveštaja delegata i priloženih dokaza, Žalbeno veće je utvrdilo da je žalba neosnovana.

Kako je prekršaj iz čl. 29.2 manji za koji su predviđene sankcije iz čl. 31.2. DPABA, a pošto odredbe člana 50.2. u vezi sa člankom 50.4. izričito navode kako se žalba na odluku disciplinskog sudije ne može da se uloži za prekršaje u sklopu materijalnog područja primene članka 3.2. za sankcije do iznosa od 15.000 evra, te kako se u odnosu na svaku izrečenu sankciju vodi posebni postupak, Žalbeno veće nije ispitivalo žalbu u odnosu na ovaj prekršaj budući da za shodno odredbama DPABA nije nadležno. Prekršaj iz čl. 29.1 je ozbiljniji i za to su predviđene sankcije iz čl. 31.1. DPABA. Činjenično stanje u odluci disciplinskog sudije je pravilno utvrđeno. Sam žalilac ne spori da je do istoga došlo, već samo osporava izrečenu kaznu. Nesporno je dakle da je prekršaj počinjen. Iz toga zapisa proizlazi nesporan temelj za sankcionisanje. Imajući u vidu sve izneto, Žalbeno veće u potpunosti potvrđuje ispravnost odluke disciplinskog sudije kao i utemeljenost obrazloženja odluke s njegove strane, te je s toga doneta odluka kao u izreci, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, ova utakmica završena je pobedom domaće ekipe rezultatom  81:79.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lo Selso doneo Betisu važnu pobedu (VIDEO)

Fudbaleri Betisa pobedili su večeras na svom terenu u Sevilji Hetafe 2:1, u zaostalom meču trećeg kola španske Primere. Oba...

POVEZANE OBJAVE