Sada i definitivno: Talentovani košarkaš Mege pojačao CSKA!

Ranije smo pisali o tome da je ruski košarkaš Samoson Ružencev na pragu da iz Mege ode u ruski CSKA.

Kako prenosi Mocart sport, ovaj košarkaš je i definitivno pojačao ruski klub, a potpisao je ugovor na četiri godine.

Moskovljanin je bio član juniorskog tima ruskog giganta, da bi u SAD otišao sa 14 godina. Završio je “preko bare” Hamilton Hajts srednju školu i potom postao deo programa na univerzitetu Florida. Proveo je jednu sezonu u NCAA i onda odlučio da se preseli u Srbiju, gde je sa Megom potpisao prvi profesionalni ugovor.

Ove sezone je upisao 21 nastup u ABA ligi, prosečno beležio 6,8 poena uz 50 odsto preciznosti van linije 6,75, kao i tri skoka i 0,5 asistencija (za oko 14,8 minuta na parketu u proseku). 

Ružencev je jedan od najzanimljivijih mladih igrača u našoj zemlji, tehnički i fizički nadaren, kojeg naši navijači praktično nikada nisu videli na delu. Već ima iskustvo igranja na profesionalnom nivou, igrao je dosta u inostranstvu, zaradio i poziv u reprezentaciju Rusije. Drago nam je da ponovo vidimo Samsona u bojama CSKA, polažemo velike nade u njega, želimo mu puno zdravlja i da stekne veliko samopouzdanja, istakao je prvi čovek ruskog kluba Andrej Vatutin.

Mladi košarkaš kaže da je pre dve nedelje bio ubeđen da će ostati u Megi.

Veoma mi je drago što sma u CSKA. Iskren da budem, nisam očekivao da se sve ovo odigra ovako brzo. Pre samo dve nedelje sam mislio da ću nastaviti da igram u Megi. CSKA je tim koji pratim od detinjstva, gledao sam brojne utakmice na televiziji. Tako je prelazak u njegove redove bez sumnje velika stvar za mene, izjavio je Ružencev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIĆE NA MARAKANI: Nekadašnji napadač Zvezde najavio dolazak na meč sa Benfikom

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Hugo Vieira najavio je dolazak na stadion "Rajko Mitić" kako bi bodrio svoj nekadašnji klub protiv Benfike...

POVEZANE OBJAVE