Muta Nikolić prokomentarisao Jokića i selektora Pešića

Višegodišnji pomoćnik na klupi reprezentacije Srbije Miroslav Muta Nikolić prokomentarisao je, gostujući u podkastu “60 minuta sa Vladom i Acom”, igre Nikole Jokića i vođenje tima od strane Svetislava Pešića.

Ide sve kako treba, Pešić izvanredno radi posao, Jokić je tu tata, jedan autoritet ljudski, tako da je sve po planu. Mislim, što se tiče reprezentacija nisu nama one problem, one su slabije od nas. To ćemo videti kada budemo igrali te jače utakmice. Gledao sam i kvalifikacije u Beogradu protiv Grka, malo mi smeta to što u tranzitu ne igramo bolju odbranu. U napadu nemamo problema, Jokić je tu tata, plejmejker. Pešić dobro deli minutažu, naša reprezentacija je jaka mnogo i očekujemo jednu od medalja, jasan je bio Muta.

Ne brine o umoru najboljeg igrača NBA lige.

Neće, on dozira, 17 poena, pet asistencija, dosta skokova… On će da odigra kada bude trebalo. Milutinov fali, ali ga Ristić odlično menja. Svi su okej. Bekovi imaju još rezervi. Nedovića, Gudurića, čekamo da svi uđu u ritam, rekao je Nikolić.

Nikoliću se nije baš svidela odluka selektora da ne računa na dugogodišnju uzdanicu i kapitena Miloša Teodosića, a sada je govorio o Jaramazu, koji je u neku ruku upao na njegovo mesto.

On je sigurno tu jedan od važnijih igrača što se tiče odbrane. Ni u napadu nije loš. On nema tu kreaciju u napadu, ali u odbrani ima veliki doprinos. Odigraće on svoje minute dobro, pogotovo u odbrani. Igrači polako ulaze u formu. Treba reći da mi očekujemo da dobijamo po 20 razlike u grupi, a treba razigrati ekipu, izjavio je iskusni stručnjak.

On je prokomentarisao i godine selektora.

Nema veze godine. To je skupljeno iskustvo, jedan internacionalac, jedan od naših boljih trenera… Ima podršku i sigurno je da će odraditi svoje. Šta znače godine, kada ima mlade pomoćnike koji mu daju informacije koje su mu potrebne, ima skaute, smatra pomoćnik Saše Đorđevića od 2014. do 2019. godine, kao i Željka Obradovića i Dude Ivkovića tokom devedesetih godina u nacionalnom timu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE