Obradovićev najgori start sezone u karijeri

Košarkaši Partizana ponovo su učesnici Evrolige posle devet godina, nakon što su dobili specijalnu pozivnicu za ovo takmičenje.

Tome je svakako doprineo i ugled trenera Željka Obraodivća, koji se na početku prošle sezone vratio u klub, a za njim su počela da stižu i značajna igračka imena.

Ipak, crno-belima nije krenulo nimalo dobro, pošto su zabeležili sva tri poraza na startu. Prvo je pretrpljen ubedljiv poraz u berlinu od Albe, a zatim su izgubili od Baskonije i milanske Olimpije, protiv kojih su bili blizu pobede.

Tako je Partizanov trener, inače najtrofejniji u Evropi, zabeležio najgori start u evropskim takmičenjima u jednoj sezoni u čitavoj karijeri.

Kada je otpočeo karijeru na klupi, upravo sa Partizanom, a kada je osvojen Kup šampiona, u tadašnjem elitnom takmičenju upisane su na početku sve tri pobede protiv Komodora iz Holandeije, Maesa iz Belgije i Filipsa iz Milana.

Ukupno je 15 puta imao perfektan start, dok je devet puta beležio dve pobede i poraz.

Do sada je negativan skor na prva tri duela imao samo u četiri navrata, ali svaki put je to bilo uz jednu pobedu.

Narednu utakmicu Partizan igra u četvrtak na svom terenu protiv Virtusa iz Bolonje, još jednog povratnika u Evroligu posle dugo vremena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Mats Humels u italijanskom velikanu!

Doskorašnji štoper Borusije iz Dortmunda seli se u Italiju. Kako prenose svi italijanski mediji sjajni štoper potpisaće ugovor sa Romom...

POVEZANE OBJAVE