Real znatno oslabljen protiv Zvezde, ali se vraća bivši NBA igrač

Crvena zvezda sutra dočekuje Real Madrid od 19 časova u 18. kolu Evrolige, a meč će izazvati posebnu pažnju ne samo navijača crveno-belih, već i kompletne košarkaške javnosti zahvaljujući igraču koji neće ni biti na parketu – Fakundu Kampacu.

Argentinski plejmejker je dva puta bio šampion ovog takmičenja sa madridskim klubom, a nekon epizode u NBA ligi vratio se na evropsko tle, ali u dresu srpskog šampiona, i pored obeštećenja koje bi Kraljevski klub trebalo da dobije od igrača u slučaju povratka u Evropu, ukoliko ne izjednači ponudu sa Zvezdom i dovede ga.

Ipak, kako se navodi, zbog kršenja finasijskog fer-pleja, Kampaco će moći da pomogne Zvezdi u elitnom takmičenju tek u martu, odnosno na poslednje tri utakmice ligaškog dela.

Argentinski mediji su neposredno pre odluke Evrolige isticali da upravo Real urgira da Kampaco ne dobije dozvolu za nastupe, zbog utakmice koja predstoji.

Zvezda će dakle biti oslabljena neigranjem bivšeg igrača sutrašnjeg protivnika, ali i njegovog zemljaka Luke Vildoze, koji je doživeo povredu u pretprošlom kolu.

Međutim, i Real neće moći da računa na jednog Argentinca – Gabrijela Deka, ali ni legendu kluba i španske košarke Rudija Fernandeza, otkrio je trener kluba Hesus Mateo.

Rudi se dobro oporavlja, nadamo se da će uskoro biti na treningu. Još je rano za njega da ide sa nama na put i igra. Dek je imao neke testove, otpisali smo ozbiljnu povredu, ali i dalje ga muči zadnja loža desne noge. Moramo da reagujemo iz predostrožnosti i da ga oporavimo lepo, naveo je trener Madriđana.

Ipak, sa klubom će doputovati i Mario hezonja, a ostaje da se vidi da li će i zaigrati.

Idemo u Beograd sa 12 igrača, svi koji su igrali protiv Gran Kanarije su u kombinaciji. Ideja je da nam se Mario Hezonja priključi u Beogradu. Imao je neke probleme koje je morao da reši. Dakle, 12 plus Mario, konstatovao je Mateo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO SA DEJVIS KUPOM: Spektakl protiv Bugarina u Sofiji (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković, pomogao je Srbiji da obezbedi opstanak i bori se za finalni tutnir Svetske grupe Dejvis...

POVEZANE OBJAVE