JUNIORSKA EL: Topić heroj, Zvezda nadoknadila -17 i pobedom se oprostila od Kaunasa! (VIDEO)

Mladi košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Panatinaikos 78:76 u 3. kolu grupne faze završnog turnira juniorske Evrolige u Kaunasu. Dobro su počeli pa je Panatinaikos imao i +17 tokom susreta. Onda su crveno – beli tokom drugog poluvremena uspeli da sustignu rivala i sa trijumfom završe učešće nakon poraza od Reala i Barselone

Tokom prve četvrtine, crveno – beli su stekli 9 poena viška. PAO je to uspeo da sustigne. Sa 20:17 je Zvezda otišla na odmor pred drugi period.

Panatinaikos je serijom 14:0 uspeo da početkom druge četvrtine povede. Mišić je prekinuo nalet Atinjana. Oni su bili ti koji su u drugoj deonici dikrirali tempo. Stekli su i +8. Avdalas je pred poluvreme pogodio za maksimalnih +12 u korist PAO.

Topić i Babić su bili raspoloženi sa po 11 poena. Samonturov je imao 17 poena bez promašaja iz igre za prvih 20 minuta.

Panatinaikos je otvorio drugi period sa 5:0 i došao do +17. Dabić je to prekinuo trojkom. Zeleni iz Atine su samo održavali prednost.

U poslednjem periodu Zvezda je pokušavala što više da spusti razliku. Uspeli su u tome i na tri ipo minuta pre kraja prišli na -6 (73:67). Adamopulos je potom prekinuo 8:0 seriju crveno – belih. Posle serije poena Topića se ekipa Branka Jorovića potpuno vratila u igru i prišla na -1 (75:74).

Poenima Gagića sa bacanja su poveli na 30 sekundi do kraja. Samonturov je bio polovičan sa bacanja. Topić je potom pogodio i obezbedio trijumf Zvezdi.

On je prednjačio sa 28 poena u pobedničkom timu uz 15 koševa Gagića. Samonturov je imao 29 poena i samo tri promašaja iz igre.

Oba tima su tako završila učešće pošto će Real i Barselona odlučivati o učesniku finala. U drugoj grupi je ispao aktuelni šampion Mega nakon poraza od ekipe Next generation.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lo Selso doneo Betisu važnu pobedu (VIDEO)

Fudbaleri Betisa pobedili su večeras na svom terenu u Sevilji Hetafe 2:1, u zaostalom meču trećeg kola španske Primere. Oba...

POVEZANE OBJAVE