Vuleta i Topić nominovane za prestižne nagrade posle fantastičnih sezona!

Srpske atletičarke Ivana Vuleta i Angelina Topić imale su fantastične sezone iza sebe, a rezultat toga su nominacije za najprestižnije nagrade u Evropi.

Ivana je kandidat za evropsku atletičarku godine, a Angelina za Zvezdu u usponu u 2023. godini.

Vuleta je, nakon što je godinama u svetskom atletskom vrhu, ove godine prevazišla sebe i imala sezonu života. Po prvi put je trijumfovala na Svetskom prenstvu na otvorenom, a tome je pridodala i pobedu u Dijamantskoj ligi, kao i bronzanu medalju sa dvoranskog Evropskog prvenstva.

Pritom je prva na svetskoj listi ove godine u skoku u dalj sa pobedničkim skokom sa prvenstva sveta od 7,14.

Topićeva je dominantno trijumfovala na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu u konkurenciji do 20 godina u skoku u vis, a bila je i u finalu u skoku u dalj.

U vrhu se našla i na Evropskom prvenstvu u dvorani, gde je bila četvrta, kao i na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Budimpešti, gde je na kraju završila kao sedma u finalu, u izuzetnoj konkurenciji.

Vrhunac je bilo finale Dijamantske lige, gde je osvojila bronzanu medalju, preskočivši lestvicu postavljenu na 197 centimetara.

Angelina praktično brani ovo priznanje, pošto ga je osvojila i prethodne godine, kada je uzela bronzu na seniorskom Evropskom prvenstvu na otvorenom. Takođe, ona je proglašena i najboljim mladim sportistom Evrope za prošlu godinu.

Za naše atletičarke je moguće glasati preko društvene mreže “X”, nekadašnjeg Tvitera, a krajnji ishod će pored glasova publike još zavisiti i od pripadnika medija i panel eksperata.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kenan o Zvezdinom timu: Radujem se što neću igrati protiv Teodosića!

Ajzea Kenan je jedno od najvećih pojačanja Crvene zvezde ovog leta. Američki šuter je stigao iz Olimpijakosa i jedva...

POVEZANE OBJAVE