Sferopulos izneo očekivanja pred derbi pa otkrio stanje Luke Mitrovića

U 19. kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Partizana. Trener crveno-belih Janis Sferopulos je izneo očekivanja pred ovaj susret.

Važna utakmica. Igramo kod kuće, pred svojim navijačima. Očekujemo težak meč. Šta god da je bilo pre i u kakvoj god formi da se nalaze oba tima, ove utakmice su posebne. Imamo igrače koji imaju iskustva iz ovakvih mečeva i moramo da budemo koncentrisani, spremni mentalno i fizički da se borimo 40 minuta, rekao je Sferoplus.

Srpski šampion posle pobede nad Fenerom ima učinak 7-10 u Evroligi, pa je jasno koliko bi dobar rezultat u susretu sa gradskim rivalom bio značajan i za stanje na tabeli elitnog takmičenja i hvatanje priključka u borbi za plej-of.

Ne računamo samo pobede, jer sve utakmice su važne. Tek je počeo drugi krug Evrolige, dobili smo juče i moramo tako da nastavimo. Ne želim da upirem prstom u tabelu Evrolige. Najvažnije je kako se mi osećamo i da pobedimo utakmicu.

Zvezda je u Istanbulu uspela da slavi i bez jednog od najboljih igrača ove sezone, Luke Mitrovića. Povredio se u susretu sa Panatinaikosom, počeo je da radi, ali je njegov nastup u derbiju još pod znakom pitanja.

Danas je malo trčao, radiće individualno, a sutra će imati šuterski trening sa timom. Pred meč ćemo odlučiti da li će igrati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nije zadovoljan pripremama: Obradović najavljuje nove igrače

Kako stvari stoje košarkaški klub Monako dovešće još pojačanja u ovoj sezoni. Tim nije kompletiran a to je potvrdio Saša...

POVEZANE OBJAVE