Zvezda poražena u Podgorici posle najneefikasnije partije u sezoni

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti u Podgorici sa 84-62, u 19. kolu regionalne ABA lige.

Ovo je bila najneefikasnija utakmica aktuelnog vicešampiona ove sezone u takmičenju, a posebo su u završnici viđeni neki veliki promašaji i nedopustive reakcije.

Domaćin je bio bolji najvećim delom prvog poluvremena, počev od uvodne dve trojke Džonsa i Ferela. Zvezda je uspela da izjednači potom na 8-8, kada je Jago Dos Santos pogodio dodatno slobodno bacanje. Preokret je doneo Mitrović zakucavanjem, a poslednji put su crveno-beli vodili kada je Teodosić realizovao oba bacanja za 18-17.

Do isteka prve deonice usledio je niz Mekinli Rajta od 5 poena, pa su Podgoričani vodili nakon prvih deset minuta sa 22-18.

Na početku drugog perioda serija je samo produžena na 14-0, pa su posle zakucavanja Kamenjaša vodili sa 13 poena razlike posle nepunih 13 minuta igre.

Konačno je nizu stao na put Nedović, koji je vezao 4 poena, a onda je usledila i trojka Bolomboja za 31-23. Ipak, nisu uspeli da se na ovom talasu košarkaši srpskog tima dodatno približe ili izjednače. Posle poena Ferela na nešto manje od tri minuta do kraja poluvremena Budućnost je povela sa 39-25 i dostigla novu najveću prednost.

Na poluvremenu je domaćin vodio sa 46-36, posle trojke Smarta na pola minuta do odlaska na veliki odmor, kojom je umanjio zaostatak svoje ekipe.

Trojkom Ferela na polovini treće deonice domaći sastav ponovo stiže do dvocifrene prednosti kada je poveo sa 54-42. Usledila je ubrzo potom i kraća pauza zbog neprimerenog skandiranja, ali utakmica nije prekinuta. Ubrzo je nastavljena igra i tim Andreja Žakelja je održavao vođstvo na granici jednocifrene i dvocifrene razlike.

Ponovo je Smart postigao poslednje poene u četvrtini, ali potom je ceo minut protekao bez ijednog koša, pa je Budućnost vodila sa 59-51 na ulasku u poslednju četvrtinu.

Ovu deonicu otvorio je Megi trojkom, a onda je usledila i serija od šest poena kojom se podgorički itm odlepio na +13 (68-55), nakon čega više nije bilo povratka za crveno-bele.

Najefikasniji u pobedi bio je Jogi Ferel sa 18 poena, uz 4 asistencije, Flečer Megi je sakupio 13 poena, a Kamenjaš poen manje.

U redovima Zvezde Luka Mitrović je protiv bivšeg kluba upisao 16 poena, uz 6 skokova i 2 završna dodavanja, a jedini sa dvocifrenim učinkom pored njega bio je Nedović sa 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Parma ponovo poražena nakon crvenog kartona i preokreta, slavio i Lacio (VIDEO)

Danas su odigrane poslednje dve utakmice 4. kola Serije A, a pobede su upisali Udineze i Lacio. Udineze je nakon...

POVEZANE OBJAVE