Smart pun samopuzdanja: Ja sam strelac i znam šta mogu

Košarkaš Crvene zvezde Džavonte Smart nije prihvačen sa oduševljenjem od strane navijača kada je stigao, ali stiče se utisak da kako vreme odmiče igra sve bolje i bolje.

Naime, on je odigrao gotovo perfektan meč protiv Krke, postigao je čak četiri trojke, uz sjajan procenat i na kraju utakmicu završio sa 24 poena. Ekipa iz Novog Mesta ne može i ne sme da bude reprer, ali činjenica je da Smart već nekoliko utakmica u ABA ligi ima veliki poenterski doprinos u igri crveno-belih.

– Imali smo mnogo brzih poena. Dobro je prošlo i drago mi je što su svi dali neki doprinos. Zato želimo da uđemo u pobednički niz i da nastavimo da pobeđujemo, rekao je Smart posle utakmice.

Za razliku od Jadranskog prvenstva, Evroliga je takmičenje gde Smart nema najbolji procenat za tri poena. Na samo 17 posto je… Dok je u ABA ligi duplo bolji – 38%. Džavonte ne smatra da postoji neka prevelika razlika.

– Samo pokušavam da uđem u ritam. Mislim da trener veruje u mene. Kada izađem na parket, znate šta mogu da uradim. Tako da svaku utakmicu i pokušavam da izađem na utakmicu i uradim ono što radim. Bilo je utakmica na kojima nisam pokazao šta umem, ali vremenom napredujem i osećam se bolje na terenu. Ja sam strelac, ja sam plejmejker. Volim da postignem poene i učinim svoje saigrače boljim. Zato samo želim da nastavim to da radim i pomognem svom timu da pobedi. Verujem u sebe i znam šta mogu da uradim. Mogu da šutiram, hvatam i šutiram van driblinga, mogu sve. Moram da nastavim da pogađam svoje šuteve, da pronalazim ritam i sve će biti u redu.

Pre nego što je stigao u Beograd, slušao je priče o Milošu Teodosiću. Sada su saigrači, s tim da valjevski maestro trenutno ne može da pomogne ekipi.

– Teo je veliki deo tima. Pre nego što sam došao, mnogo sam slušao o njemu. Volim da igram sa njim. Voleo bih da se brže vrati, da se oporavi od povreda, ali dok ga nema, nastavićemo da radimo ono što radimo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDIN NOVAJLIJA PRED NOVU SEZONU: Lični cilj je u ravni sa timskim

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet, nastavljaju sa utakmicama u pripremnom periodu. Nakon trijumfa protiv Hapoel Tel Aviva, gostovaće Olimpijakosu. Jedan od novajlija...

POVEZANE OBJAVE