ONI SU SE VEĆ PLASIRALI: LŠ u novom formatu, mogu li večiti do elite?

Srpski fudbal neće u predstojećoj sezoni imati direktnog predstavnika u Ligi šampiona.

Crvena zvezda kao izvesni prvak ićiće u plej-of kvalifikacija. Za drugo mesto u kvalifikacijama će se boriti i Partizan, koji sada ima četiri boda više od TSC-a.

U ovom trenutku su plasman obezbedile 11 ekipa a biće ih ukupno 36. To su: Mančester Siti; Bajern, Real, PSŽ, Inter, Barselona, Bajer Leverkuzen, Arsenal, Milan, Fejenord i PSV. A ostalo je još 25 mesta.

Zvezda može i direktno do elite, ali je ipak izvesnije da će to mesto pripasti ukrajinskom Šahtjoru. Ili će do toga doći preko plej-ofa u stazi šampiona. Drugoplasirani u Srbiji će morati da se izbori za jedno od dva mesta koje se ostvaruje kroz „stazu pratilaca“.

Projektovani šeširi će se menjati kako se koji šampionat bude završavao. Od naredne sezone sistem takmičenja je ligaški umesto grupne faze. Broj ekipa je 36 i u Ligi Evrope i Ligi konferencija isti kao i u LŠ.

Svaki tim će igrati protiv osam rivala., po dva iz svakog od četiri šešira. Uz četiri meča na gostovanju i četiri na svom terenu.

Osam prvoplasiranih timova nakon ligaške faze idu direktno u osminu finala. Oni od 9. do 24. mesta će razigravati za preostalih osam mesta u osmini finala. Za ostale ispod 25. mesta je sezona završena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEKAD VELIKI POTENCIJAL: Bivši igrač Partizana u drugoj ligi Belgije

Nekadašnji fudbaler Partizana Filip Stevanović postao je novi član ekipe Lomela koji se takmiči u belgijskoj drugoj ligi. Filip je...

POVEZANE OBJAVE