Petrušev direktno ocenio sudijsku odluku koja ga je načinila tragičarem, oglasila se i Evroliga

Blistao je srpski reprezentativac Filip Petrušev sinoć u meču protiv Barselone i bio najefikasniji u timu Olimpijakosa.

Međutim, na kraju se pretvorio u tragičara, pošto mu je na samom kraju produžetka dosuđen diskutabilan faul nad Džabarijem Parkerom pri šutu za tri poena, što je potom dovelo do poraza crveno-belih.

Petrušev se nakon meča oglasio o tome, ali je potom i direktnije izrazio nezadovoljstvo odlukom.

Teško je pričati… Oni su takođe želeli da pobede. Džabari Parker je očigledno želeo kontakt, provocirao je kontakt. To je prekršaj koji bi mogao biti dosuđen tokom meča, ali ne i na kraju utakmice. To se ne radi, nedvosmisleno je ocenio srpski centar za grčki “Sportal“, ali je ipak ostao i samokritičan:

Imali smo šansu da završimo meč u regularnom vremenu. Moramo biti fokusiraniji u završnicama utakmica. Neprihvatljivo je da ne privedemo kraju ovako važnu utakmicu. Takođe je moja greška što smo izgubili. Očekuje nas nova teška utakmica. Moramo biti bolji u svemu. Kraj je godine. Svi žele da se plasiraju na fajnal for. Moram i ja biti bolji. Neke moje odluke, posebno na kraju meča, nisu bile dobre, konstatovao je Petrušev.

Da smatra da je sudija na kraju ipak imao presdunu ulogu, ponovio je i u izjavi za “Eurohoops“.

Rekli su mi da je faul, ali on je očigledno tražio kontakt. I bilo ga je malo, ali sam se ja odmakao unazad. Sudije su ipak odlučile da sviraju faul i tako odluče utakmicu. Teško je, ali tako je, kako je. Imali smo mnogo prilika da završimo utakmicu, umesto da je neko drugi odluči, nezadovoljan je bio Petrušev.

Evroliga se takođe oglasila ovim povodom i ocenila da nema spora kada je reč o napravljenom faulu i ispravnosti odluke.

Međutim, iz Evrolige su priznali da faula ne bi ni bilo da sudije nisu neposredno pre toga načinile propust i dozvolile Tomašu Satoranskom da ne izvede loptu iz auta duže od pet sekundi! To bi automatski dovelo do izgubljenog poseda i lopta bi pripala Olimpijakosu, a utakmica verovatno otišla u još jedan produžetak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEMA KRAJA PROBLEMIMA: Povredio se štoper Zvezde

Mladi štoper Stefan Leković vratio se u Crvenu zvezdu, za koju će igrati u predstojećoj sezoni, iako plan baš...

POVEZANE OBJAVE