ČEKA NAS SPEKTAKL: Partizan savladao Budućnost u majstorici, Večiti derbi odlučuje šampiona ABA lige!

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost sa 100-86 u Beogradskoj areni, u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinalne serije ABA lige, tako se plasiravši u finale.

Crno-beli će trofej braniti protiv Crvene zvezde, pa će to biti repriza prošlogodišnjeg finala.

Gosti su na početku duela poveli zakucavanjem Džonsa i tokom većeg dela četvrtine bili u prednosti, najviše zahvaljujući raspoloženom Jogiju Ferelu koji je ubacio tri trojke za nešto više od sedam minuta. Posle zakucavanja Kamenjaša ostvarena je nešto osetljivija prednost od 19-16, ali su poslednja dva minuta prvog dela pripala u potpunosti Partizanu.

Ovaj interval pripao je ekipi Žejka Obradovića posle serije od 10-2, pa su nakon trojke Smita na 6 sekundi do isteka četvrtine preokrenuli na 23-21 i došli do prvog vođstva na meču.

Megi je otvorio drugi perid trojkom uz pogođeno dodatno bacanje, nakon faula Smilagića, ali je na drugoj strani ubrzo uzvratio Avramović. Usledio je period potpune rezultatske ravnoteže i smenjivanja u vođstvu, ali se Budunost odvojila nakon što su poslednja dva minuta nadigrali srpski tim posle serije 11-3. U ovom periodu se posebno istakao Makundu sa dve ubačene trojke i ukupno osam poena. Tako je tim trenera Žekelja vodio na poluvremenu sa 54-48.

Ferel je nakon povratka na parket doneo +8, najveću prednost na utakmici, ali je Smit odmah uzvratio trojkom. Nakon nešto više od tri i po minuta igre u ovom delu crno-beli su uspeli da preokrenu nakon ubačena dva bacanja Pantera, a zatim je kapiten Partizana trojkom doneo najveću prednost za svoj tim ostvarenu na utakmici (64-60).

Budućnost je izjednačila trojkom Megija na dva minuta do isteka ovog perioda (68-68), ali je usledila trojka Ponitke. Crno-beli su na kraju treće četvrtine vodili sa 73-71.

Uvodna faza poslednje deonice potpuno je pripala domaćinu, koji je vezao seriju 9-0 i stekao prvu dvocifrenu prednost na utakmici (82-71), nakon što gostujući tim nije postigao koš više od dva i po minuta. Posle toga je prednost Partizana intenzivno rasla, a nakon trojke Avramovića za +19 (94-75) sve je bilo jasno. Do kraja je, posle poena Ledeja, Partizan dostigao i 100 poena.

Aleksa Avramović je bio najbolji u prelomnim momentima i na kraju najefikasniji u pobedničkom timu sa 20 poena, uz po 3 skoka i asistencije. Džejms Naneli je zabeležio poen manje, dodavši svom učinku i 6 skokova i 5 završnih dodavanja, a isti broj poena imao je na svom kontu i Kevin Panter.

U ekipi Budućnosti Jogi Ferel je ostao najefikasniji sa 18 poena, Joan Makundu je upisao 15, a Kenan Kamenjaš poen manje, uz 8 skokova i 3 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE