NAKON PLASMANA U FINALE ABA LIGE: Obradović govorio o pobedi i otkrio situaciju sa povredama

Košarkaši Partizana savladali su večeras Budućnost u majstorici polufinala ABA lige, pa ih već od ponedeljka čeka finalna serija i borba za odbranu titule protiv večitog rivala Crvene zvezde.

Nakon plasmana u finale svoje utiske izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

Čestitke mojim igračima. Očekivano, majstorica na veoma visokom nivou. Budućnost je u prvom poluvremenu igrala veoma dobro, uz odlične procente šuta. Na poluvremenu smo pričali da moramo da promenimo odbranu, ali i napad. Ključne stvari su se desile kada su oni napravili najveću razliku od 48:56 za njih – mi smo napravili da rezultat bude 94:75. Znači parcijal 46:19 za nas. To je bila druga utakmica kasnije. Sve je bilo tečno i na kraju smo zasluženo pobedili, rekao je Obradović.

U uvodnoj fazi utakmice velike probleme njegovom timu zadao je Jogi Ferel, koji je kasnije zaustavljen.

Pokušavali smo to da uradimo. Ne samo na njemu, ali evidentno je da je on igrač koji je bitan. Uspevali smo da pritisnemo njihovu prednju liniju. Želja je bila na nivou. Odbrana je bila tokom većeg dela meča na dobrom nivou. Čak i prilikom skoka Ponitke i Kaminskog, kada su izgubili loptu, rekao sam im: “Bolje da ste tako izgubili loptu nego da nema nikog na skoku“, istakao je trener crno-belih, koji se osvrnuo i na predstojeću finalnu seriju protiv večitog rivala.

Ja mogu da nastavim da se ponašam kako se ponašam i pozovem navijače na fer i sportsko navijanje. Razmišljam o pripremi igrača, to je utakmica košarkaška, gde igramo protiv velikog rivala. Znamo koliko je teško pred njihovim navijačima, ali naše je da izađemo na teren i koncentracija samo na parket, izjavio je Obradović.

Finalna serija startuje već u ponedeljak, a Obradović je istakao da ne očekuje da će moći da računa na povređene Ognjena Jaramaza i Balšu Koprivicu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAJ SARADNJE: Rastavac napustio Asteras

Grčki klub Asteras zvanično se rastao sa srpskim trenerom Milanom Rastavcem, nakon tri kola u novoj sezoni. Rastavac je...

POVEZANE OBJAVE