USPEH KARIJERE: Međedović u trećem kolu Rima!

Mladi srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u treće kolo masters turnira u Rimu!

On je kao kvalifikant savladao španskog tenisera Alehandra Davidovič Fokinu, 33. na ATP listi, sa 2:0, po setovima 7:6 (7:4) i 6:4.

Jaz između njih na ATP listi je čak 88 mesta, pa je jasno koliki je ovo uspeh, posebno protiv jednog Španca na šljaci.

Iako je Hamad već u prvom gemu lako izgubio servis, ostao je potpuno pribran, lako osvajavši naredne svoje gemove, sve dok nije uzvratio brejkom, iskoristivši svoju prvu brejk-loptu i tako izjednačivši na 4:4.

Obojica su bili sigurni na svojim servisima sve do tajbrejka, gde je Srbin napravio dva mini brejka više i došao do seta.

Na početku drugog seta je Međedović došao do brejka, ali je odmah i izgubio tu prednost. Novi, ključni, napravio je za prednost od 5:4, kada je iskoristio treću brejk-šansu. U narednom gemu je svojim servisom ostvario pobedu, iskoristivši drugu meč-loptu i spasavši usput brejk priliku rivala.

U narednoj rundi očekuje ga potencijalni okršaj sa braniocem titule Danilom Medvedevim, koji bi danas trebalo da igra protiv Britanca Džeka Drejpera, mada je najavio mogućnost odustajanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Srpski džudista suspendovan jer se prekrstio pre borbe! (VIDEO)

Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan je na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije iz više nego neverovatnog razloga....

POVEZANE OBJAVE