Partizan ubedljiv protiv Mladosti (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu lučansku Mladost sa 3-0, u utakmici 5. kola plejofa Superlige Srbije.

Tako se tim Alberta Nađa održao na drugom mestu tabele sa 74 boda, dva više od TSC-a koji je pobedio nešto ranije.

Prvo uzbuđenje je viđeno već u petom minutu. Mateušu Saldanji poništen je gol zbog ofsajda. Pre njega je Zahid bio neprecizan iz daljine u trećem minutu. Tako je propala asistencija Bibrasa Natha.

Crno-beli od tada nastavili da imaju inicijativu. Zahidov udarac od 28′ minuta zaustavio je Sančović. Bio je na visini zadatka i dva minuta ranije kada su izabranici Albera Nađa pokušali da dođu do pogotka.

Golman Mladosti i defanzivac gostiju sudarili su se u 31. minutu direktno glavama. Sančovića je zamenio Saša Stamenković a Joksimovića je ušao Žunić. Nakon malo duže pauze, nastavljen je meč.

Crno-beli potom stigli do prednosti i to u 42. minutu. Vodeći gol postigao je Natho na asistenciju Kalulua. Proveravao se i taj pogodak, ali je Kalulu bio u dozvoljenoj poziciji pre nego što je primio loptu i uposlio Izraelca.

S tim golom završeno je prvo poluvreme.

Saldanja je iz kontre zapretio solo prodorom u 50. minutu, nakon čega je došlo do kornera za crno-bele, koji ipak nisu uspeli da ugroze gol nakon udarca iz ugla.

Golman Partizana Jovanović u 61. minutu je u dva navrata odreagovao dobro. Prvo je bio priseban i nije dozvolio da ga iznenadi pokušaj Siluea, a potom je i usled kornera dobro intervenisao nakon pokušaja Tumbasevića.

Usledio je period inicijative gostiju, koji nisu imali šta da izgube i želeli su izjednačenje. Međutim, što zaslugom golmana Jovanovića što promašajima – u tome nisu uspevali.

Konretne pokušaje imao je Veličković na dvadesetak minuta do kraja regularnog toka utakmice, ali je bio neprecizan, prvo nakon prodora, a ztaim i nakon centaršuta sa levog boka. Potom je njegovu najizgledniju priliku zaustavio standardno dobri čuvar mreže crno-belih Jovanović.

Partizan je vratio inicijativu sa ulaskom Kastilja, koji je u 73. minutu oprobao šut, ali je bio neprecizan, dok nešto kasnije gol nije ugrozio ni Severina nakon što ga je uposlio.

Saldanja je u 86. minutu udvostručio prednost Partizana pogotkom sa ivice šesnaesterca, na ovaj način se osamostalivši na vrhu liste strelaca Superlige sa 17 golova.

Konačan rezultat postavio je Samed Baždar golom na samom kraju utakmice, kada je iskoristio veliku grešku iskusnog čuvara mreže Saše Stamenkovića.

Partizan (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Kovačević, Saničanin, Antić – Ovusu, Natho – Severina (od 80. Janković), Zahid (od 66. Kastiljo), Kalulu (od 80. Goh) – Saldanja (od 88. Baždar)

Mladost (3-5-2): Samčović (od 35. Stamenković) – Andrić, Joksimović (od 35. Žunić), Leković (od 80. Pribaković) – Varjačić (od 78. Divac), Tumbasević, Pejović, Ćirković, Udovičić – Bojić (od 46. Silue), Veličković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE