Nakon velike drame Zvezda savladala Partizan i povela u finalnoj seriji!

U okviru prve utakmice finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, crveno-beli su bili bolji rezultatom 85:82 i poveli sa 1:0.

Prve poene na meču postigao je Doužer, a sa druge strane je Bolomboj sa linije za slobodna bacanja upisao prve poene za crveno-bele.

Sjajno je Partizan ušao u meč, Panter je bio precizan sa linije penala, Zvezda preko Lazića nije došla do poena, dok je na drugoj strani Doužer došao do novih poena. Partizan je pravio česte faulove, ali sa druge strane Zvezda to nije znala da iskoristi, redom su promašivali, Bolmboj, Jago pa Mitrović. Teodosić je postigao trojku i napravio pravu erupciju u Areni, međutim, sa druge strane kapiten Partizana, Kevin Panter je vratio istom merom, a zatim je i Naneli bio precizan pa su gosti vodili na kraju prve deonice rezultatom 20:17.

Druga četvrtina je bila prilično ujednačena, Avramović je sjajnom igrom vodio Partizan, a sa druge strane je uzvratio Teodosić. Partizan je u jednom momentu imao i plus devet, ali prvo je usledila Lazićeva trojka iz ćoška, pa onda i Jago pogađa i očas posla je bilo samo 3 razlike. Teodosić je promašio trojku za izjednačenje, ali Jago je bio siguran za izjednačenje na poluvremenu 39:39.

Partizan je u par navrata olako gubio loptu, Zvezda je napravila prednost od plus 7, ali nastao je muk u Pioniru kada se povredio Nikola Topić koji je morao napustiti teren. Smit je sjajno igrao u nastavku i vratio Partizan u život i na samo tri poena zaostatka, a rezultat na kraju treće deonice je bio 64:61.

Fantastični Naneli je bio glavni krivac za veliki preokret Partizana, bio je nezaustavljiv u šutu za tri poena i doneo novu prednost Partizanu 73:71. Teodosić je držao Zvezdu u životu, fauliran je na šutu za tri poena, ali sa druge strane Kaboklo siguran za crno-bele.

Prava drama je usledila u poslednja 3 minuta, rezultat je bio izjednačen 76:76. Ponovo je Zvezda povela poenima Nedovića, a zatim i Dos Santosa. Panter je sa linije za slobodna bacanja ponovo doveo Partizan do samo jednog koša zaostatka 81:80.

Davidovac je fauliran i bio precizan sa linije za slobodna bacanja, sa druge strane Naneli. Ipak na kraju je Zvezda slavila, a ključne poene je postigao Davidovac i rezultat je bio 85:82.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE