Nekadašnje veliko pojačanje Zvezde i reprezentativac postao kladioničarski savetnik (VIDEO)

Nakon duple kurne osvojene 2007. godine Crvena zvezda je upala u krizu kada je reč o trofejima, ali i finansijama. To je ujedno i period kada su strani fudbaleri sve više angažovani u domaćem fudbalu, pre svega Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Najturobnija sezona za crveno-bele sa Marakane bila je 2008/09, kada je u zimskom prelaznom roku klub pojačalo mnogo stranih fudbalera. Većina se ispostavilo kao promašaji, ili bar u datim okolnostima u klubu nisu uspeli da iskažu kvalitet.

Međutim, izdvojili su se zadnji vezni iz Gane Mohamed Aval Isah, kao i napadač iz Južne Afrike Bernard Parker, i to na više načina.

SEĆATE GA SE? Bivši Zvezdin stranac ostao u Srbiji da radi kao magacioner i igra za niželigaša

Jedan od njih je bio taj što su hteli da napuste klub bez pozdrava usled neisplaćenih zarada, ali su sprečeni u tome od strane tadašnjih čelnih ljudi.

Ipak, oni su se i na samom terenu najviše isticali. Isah je čak ostao u klubu i u narednoj sezoni, kada je tim sa klupe predvodio Vladimir Petrović Pižon, i navijači ga pamte po dobrim igrama. Govorilo se tada da postoji mogućnost da i Parker produži svoj staž u klubu, ali je interesovanje drugih klubova bilo jače.

On je tada prešao u veoma kvalitetan tim Tventea, a bio je i reprezentativac Južne Afrike, koja je tada bila u fokusu jer se Svetsko prvenstvo 2010. godine odigralo u ovoj zemlji, po prvi put na afričkom kontinentu.

Međutim, karijera Parkera išla je potom silaznom putanjom, pa se nakon perioda u Panseiraikosu, vratio u domovinu i nastupao za Kajzer Čifs i Galaksi, gde je završio karijeru u 38. godini.

Parker sada radi kao za kladionicu “Boyle Sport”, gde daje tipsterske savete i njihov je ambasador, a napisao je i autobiografsku knjigu pod naslovom “From a Shack to Destiny”, što jasno govorio o njegovoj popularnosti u zemlji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kompani: “Imali smo vrlo posebnu noć”

Fudbaleri Bajerna su na svom terenu pobedili Dinamo iz Zagreba rezultatom 9:2, u okviru prvog kola Lige šampiona. Nakon velike...

POVEZANE OBJAVE