ŠTETA! Odlični Hamad zamalo nije skinuo krunu Medvedevu u Rimu

Mladi srpski teniser Hamad Međedović nije uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je poražen od branioca trofeja Danila Medvedeva sa 2:1, po setovima 6:7 (5:7), 6:2 i 5:7.

Tako Hamad nije uspeo da, računajući i kvalifikacije, zabeleži i petu pobedu u Rimu, i skine najveći skalp, nakon pobeda nad Popirinom i Davidovič-Fokinom.

Naš igrač je izgubio servis već na startu meča, ali je ostao pribran i uzvratio brzim brejkom za 4:4, nakon čega su odmah razmenili još po brejk. Hamad je propustio brejk-set loptu u dvanaestom gemu, a onda je Rus u tesnom tajbrejku došao do vođstva u setovima.

Međutim, iako je propustio šansu da osvoji prvi set, Hamad je pokazao šampionski gen i sa dva brejka ekspresno izjednačio na 1-1 u setovima. Pritom nije dozvlio renomiranom protivniku nijednu brejk priliku u ovom delu meča, dok je Rus pored dva izgubljena servisa spasao još čak 6 brejk-lopti u preostalim svojim gemovima.

Medvedev je u odlučujućem setu napravio brejk i potom poveo sa 4:1, ali je Hamad vezao tri gema i izjednačio! Imao je 00-30 i u sledećem gemu na servis 4. igrača sveta, ali nije uspeo da dođe do prilike da servira za meč.

U poslednjem gemu je preokrenuo sa 00:30 i na impresivan način, sjajnim drop šotom, došao do gem-lopte za odlazak u tajbrejk. Ipak, nije je iskoristio i na kraju je Medvedev iskoristio prvu meč-loptu.

U osmini finala Medvedeva na putu ka odbbrani trofeja čeka Tomi Pol, koji je sa 2:0 u setovima savladao Nemca Dominika Kepfera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE