NADOMAK DRUGOG MESTA: Severina junak crno-belih, pomogli i Lučanci! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali su Čukarički sa 1:0 6. kolu plej-ofa Superlige Srbije. Domaćin sa Banovog brda kontrolisao je posed i više šutirao, a izabranici Alberta Nađa uspeli da trijumfuju u važnom meču za drugu poziciju. Ponovo se danas istakao i Aleksandar Jovanović na golu Partizana.

U prvih 10 minuta meča je posed lopte bio na strani domaćina uz jedan šut pored gola. To je bila prilika kada je u 7. minutu bivši igrač Brđana Kovačević izblokirao Vinisijusa Mela. Ponovo je Čuka pokušala u 13. minutu ali se Partizan odbranio nakon pokušaja Adžića.

Ređale su se prilike pred golom Aleksandra Jovanovića. U 14. je golman crno-belih uspeo da zaustavi udarac Ivanovića. Šest minuta kasnije, prvi je na utakmici požuteo Mateuš Saldanja. U 23. minutu Ovusu oduzeo loptu, ali mu je šut iz daljine išao pored gola.

Jovanović opet u 25 minutu odbranio u situaciji 1 na 1 sa Ivanovićem. Crno-beli su za 35 minuta igre bili bezopasni i nisu stvarali prilike. Do poluvremena je udarac Kalulua iz 43 minuta ostao izblokiran pa se otišlo na odmor bez golova.

U drugom delu već u 48. minutu viđena je sporna situacija. Kovačević je kao poslednji igrač odbrane faulirao Ivanovića, a sudija Novak Simović pustio da se igra. Napadač domaćina bio na zemlji a meč kratko prekidan za ukazivanje pomoći.

Iako su bili u podređenom položaju veći deo susreta, crno-beli su poveli u 55. minutu pogotkom Ksandera Severine.

Potom su u 60-om mogli i do 2:0. Saldanja se nije snašao sa loptom, pa je Samurović imao laku intervenciju. Tošić i Živanović promašili su u 69. minutu kolosalnu šansu za izjednačenje. Prvom je Kovačević izblokirao udarac sa gol linije, drugi je promašio sa pet metara gol. Ostalo je na kraju 1:0 za crno-bele uz isključenje Docića u nadoknadi kao poslednjeg igrača odbrane.

Mladost iz Lučana savladala je TSC sa 2:0 i tako omogućila crno-belima da pobegnu direktnom rivalu na +3 pred poslednje kolo. I da izgube tad a TSC pobedi, i poravnati će imati bolji plasman na osnovu bolje pozicije od rivala na tabeli nakon regularnih 30 kola.

Čukarički u poslednjem meču sezone igra protiv Crvene zvezde koja će pre duela proslaviti titulu. Partizan šampionat zatvara u Humskoj protiv Radničkog 1923.

Čukarički – Partizan 0:1 (0:0)

Severina 55′

Čukarički: Samurović, Stanković, Stevanović, Jovanović, Tošić , Docić, Sisoko (od 75′ Kovač), Ivanović, Miladinović (od 84′ Pavkov), Adžić (od 75′ Nikčević), Melo (od 81′ Tedić)

Partizan: Jovanović, Filipović, Kovačević, Antić, Stojković, Ovusu, Natho, Zahid (od 72′ Goh), Kalulu, Severina (od 88′ Baždar), Saldanja (od 72′ Nikolić)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bogdanović veruje u ostanak Pešića, govorio i o potencijalnom sastavu za Evrobasket

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u, gde je govorio i o...

POVEZANE OBJAVE