Zvezda želi da angažuje jednog od najboljih centara u Evropi, ali ima žestoku konkurenciju?!

Košarkaši Baskonije su ove sezone, najvećim delom pod vođstvom Duška Ivanovića, ostvarili plasman u plejof Evrolige, što je jedini uspeh kojim se mogu pohvaliti.

Tamo su ubedljivo poraženi od aktuelnog šampiona madridskog Reala, dok u domaćim takmičenjima odavno nisu imali lošije rezultate, pošto se nisu domogli ni doigravanja u ACB ligi, ali ni završnog turnira Kupa kralja.

Za Baskoniju je sezona tako već završena mnogo ranije nego što se očekivalo, pa igrači ovog tima mogu razmišljati o daljim koracima u karijeri.

Kako navodi španski “Solobasket”, jedan od najboljih evropskih centara Čima Moneke želi da napusti ovaj klub, iako ima važeći ugovor za još jednu sezonu.

Prema ovim navodima, za njegove usluge su zainteresovana tri tima koja bi u sledećoj sezoni trebalo da nastupaju u Evroligi, a među njima je i Crvena zvezda.

Međutim, kako se navodi, favorit za potpis Nigerijca je Barselona, pošto mu odgovara život u Španiji. Osim Zvezde i Barselone, Monekea će pokušati da angažuje i Pariz, kao pojačanje za debitansku sezonu u Evroligi, za koju su vizu izborili osvajanjem Evrokupa.

Međutim, crveno-beli su već u velikoj meri kompletirali ovu poziciju za narednu sezonu, pošto je angažovan Uroš Plavšić iz Mege, a produžena je saradnja sa Džoelom Bolombojem, koji je ove sezone jedan od najboljih igrača kluba.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Međedović ubedljivo do finala, sledi regionalni derbi za titulu

Srpski teniser Hamada Međedović plasirao se u finale čelendžer turnira u Istanbulu. On je u polufinalu savladao Španca Martina Landalusa,...

POVEZANE OBJAVE