Naneli se oglasio: Pokušao sam da smirim situaciju

Američki košarkaš Džejms Naneli nije igrao u trećem meču finala ABA lige protiv Crvene zvezde, posle incidenta sa Stefanom Lazarevićem.

On se tim povodom oglasio nešto dužim pismom koji je objavio preko naloga na društvenim mrežama.

Nameštanje i manipulacija nije bila potrebna u ovoj situaciji, pošto postoji snažan vido dokaz koji pokazuje da sam morao da se zaštitim od agresivne osobe. Posle pokušaja da smirim situaciju, došlo je dotle da su mi leđa (bukvalno) bila pribijena uza zid i da je ruka bila oko mog vrata, i pesnica koja je išla ka meni. Nisam imao drugi izbor nego da se odvojim od njega. Ne osećam ništa loše prema njemu, nadam se da je dobro.

Bilo koji narativ vezan za mene, koji ne uključuje to da sam poštena i skromna osoba, nije istina i neću ga prihvatiti. Nikad nisam bio savršen i nisam težio tome, samo učim iz grešaka i pokušavam da budem bolji posle njih. Nisam rasista, za one ljude koji me nazivaju rasistom dok me nazivaju crnim majmunom i šalju mi banane (volim ih u smutijima, mada nisu moj omiljeni izbor), nazivaju me raznim imenima, prete…

Sve to neće promeniti moje mišljene o ostalim sjajnim ljudima u Srbiji sa kojima sam se povezao tokom mog boravka ovde. Samo želim da znate da vase mišljenje o meni ne menja mišljenje onih koji me zaista poznaju i koji me vole, napisao je Naneli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zaboravljeni košarkaš Partizana potpisao za bugarski klub

Nekadašnji centar Partizana Obrad Tomić novi je košarkaš bugarskog Akademika iz Plovdiva, u kom je već igrao ranije. Tomić...

POVEZANE OBJAVE