Bivši igrač Mege prokomentarisao izostanak sa šireg spiska Francuza za Olimpijske igre na domaćem terenu

Nedavno je objavljen širi spisak francuske košarkaške reprezentacije za predstojeće Olimpijske igre, na kojima će biti domaćin u Parizu.

Na njemu se, među 19 imena, pomalo neočekivano nije našao Timoti Luvavu-Kabaro, koji je afirmaciju stekao u Megi.

On nije krio razočarenje ovim potezom selektora Vensana Kolea.

Veoma sam razočaran. Mislim da je to bilo najveće razočaranje u mom životu, u mojoj karijeri. Odluka je doneta. Nisam selektor reprezentacije, samo košarkaš. Tu sam da dam 100 posto. Malo sam bio iznenađen, malo razočaran… Veoma razočaran, ali tako je. Takav je život, to je košarka. To nije jedna od stvari koje kontrolišem. Mogu da kontrolišem šta radim na terenu, izjavio je Luvavu.

Luvavu je pre tri godine osvojio srebrnu medalju na Igrama u Tokiju, ali je jasno da je imao posebnu želju da bude deo spektakla na domaćem terenu.

Eksplozivnom košarašu je i klupska karijera u blagom padu, pošto je napustio NBA ligu, a nakon sezone u milanskoj Olimpiji vratio se u Francusku, gde je igrao za jedan od najlošijih timova u Evroligi Asvel. Međutim, beležio je dobar prosek od 13 poena, 3,4 skoka i 2,3 asistencije po utakmici u elitnom evropskom takmičenju.

Ipak, neće se naći u nacionalnom timu zajedno sa rukijem godine NBA lige Viktorom Vembanjamom.

Olimpijske igre održavaju se u periodu od 26. jula do 11. avgusta, a Francuzi su u grupi sa Nemačkom, Japanom i pobednikom kvalifikacionog turnira koji će se održati u Letoniji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE