KANDIDATI DA NASLEDE ĆAVIJA U BARSI: Dva člana šampionske generacije iz 2006. i dvojica Nemaca!

Ćavi Ernandez je šokirao fudbalsku javnost najavom da će napustiti klupu Barseolone, kluba čija je i igračka legenda, na kraju sezone.

On je postupio smelo kada je preuzeo klub i dao šansu mnogim mladim igračima koji sada nose klub i imaju veliku vrednost na tržištu.

Iako se nedavno pojavila mogućnost da saradnja bude nastavljena, to se po svemu sudeći neće desiti, a već je poznato ko su kandidati za naslednika, ako je verovati navodima španskih medija.

Među njima su i dvojica bivših Ćavijevih saigrača iz šampionske generacije Barselone, koja je između ostalog osvojila i Ligu šampiona 2006. godine.

Jedan od njih je trener hita Serije A Bolonje Tijago Mota, koji je već bio viđen u Juventusu, protiv kog je sinoć u ludoj utakmici sačuvao treću poziciju na tabeli Kalča.

Navodno je Mota u vrhu liste želja čelnika Barselone, pa je to usporilo pregovore sa Starom Damom.

Ipak, prema drugim navodima koji dolaze sa Pirineja, prvi pik za mesto trenera katalonskog giganta je Hansi Flik, nekadašnji trener Bajerna i selektor nemačke reprezentacije.

Sa njim se pregovaralo i ranije, ali je sve stopirano kada se pojavila mogućnost da Ćavi ipak ostane. Međutim, predsednik kluba Laporta je navodno ponovo stupio u kontakt sa agentima ovog trenera, sa kojima bi trebalo da bude održan sastanak naredne nedelje. Za angažovanje Flika je, kako se navodi, veći deo Upravnog odbora kluba.

Kao kandidat se pominje i njegov sunarodnik Tomas Tuhel, koji će izvesno na kraju sezone napustiti Bajern nakon izgubljene titule posle mnogo godina.

Drugi bivši igrač Barse koji je opcija za naslednika Ćavija jeste Rafa Markez, nekadašnji štoper ovog kluba. Meksikanac je već u klubu i angažovan je u La Masiji, čuvenoj omladinskoj školi.

Kao ozbiljan kandidat za klupu Barselone se pominje i Roberto De Zerbi, koji je pred odlaskom iz Brajtona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE