KRAJ VELIKE KARIJERE: Italijanski trener odlazi u penziju!

Na meču poslednjeg kola Serije A između Kaljarija i Fiorentine, Klaudio Ranijeri će posledni put kao trener voditi neku ekipu kao trener.

Legendarni italijanski trener je odlučio da završi sjajnu karijeru, a sudbina je htela da to bude u duelu dva tima iz Italije u kojima je ostavio najdublji trag.

Klub sa Sardinije je obezbedio opstanak pobedom protiv Sasuola tako da će za njih meč biti istisnki revijalnog karaktera.

Ranijeri je karijeru počeo upravo u Kaljariju koji je doveo od treće lige do elite. Potom je otišao u Napoli, a onda u Fiorentinu koju je uveo u elitu 1994. godine, a onda osvojio i Kup Italije 1996. godine. Potom je bio u Valensiji, Atletiko Madridu i Čelsiju u kojem je proveo 4 godine. Bio je prvi trener koji je vodio “plavce” u eri Romana Abramoviča.

Potom je usledila promena velikog broja klubova među kojima su Juventus, Inter, Roma, ponovo Valensija, Parma i Monako, da bi potom preuzeo mesto selektora Grčke. Tu se kratko zadržao i činilo se da se karijera bliži kraju.

A onda je usledila velika kruna. Niko nije pretpostavio da kada je došao u klub 2015. godine u Lester da će ispisati istoriju. Italijan je predvodio klub do titule u Premijer ligi, što je verovatno jedno od najvećih iznenađenja u svetu fudbala u istoriji.

Odlaz i iz Lestera 2017. godine, i menja nekoliko klubova da bi odlučio da 2022. godine dođe u svoj Kaljari. Uveo ih je u Seriju A, a potom i obezbedio opstanaka da može da ode u mirnu penziju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan slavio u prvom trileru u novoj sezoni

Košarkaši Partizana slavili su u polufinalu turnira na Siciliji protiv Tortone 96:94 posle produžetka. Prvo poluvreme je prošlo u izjednačenoj...

POVEZANE OBJAVE