Lesor predvodio Panatinaikos do finala Evrolige, Feneru nije pomogao ni efikasni Gudurić

Košarkaši Panatinaikosa prvi su finalisti Evrolige, pošto su u polufinalu F4 u Berlinu ubedljivo savladali Fenerbahče sa 73-57!

Tako su se Zeleni našli u borbi za trofej u elitnom evropskom takmičenju prvi put nakon 2011. godine, kada su poslednji put bili šampioni. Trener Ergin Ataman se posle samo jedne sezone pauze vraća u finalnu borbu, ali ovog puta sa grčkim timom, nakon što je dve sezone uzastopno bio prvak Evrope sa Efesom.

PAO je vodio tokom čitave utakmice, od prvog koša. Tokom prvog poluvremena je prednost održavao na granici jednocifrene i dvocifrene, da bi turska ekipa ozbiljno pripretila u trećoj četvrtini, spustivši se na samo 2 poena manjka. Ipak, neizvesnost u završnici je izostala, pošto je na kraju pobeda ostvarena sa maksimalnih 16 poena razlike.

Najviše se u pobedi istakao Matijas Lesor, sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 10 skokova, dok je Kendrik Nan upisao 14 poena, 4 skoka i 3 završna dodavanja.

U poraženom timu Najdžel Hejs je zabeležio 14 poena, a naš reprezentativac Marko Gudurić 10, uz po 2 skoka i asistencije.

U drugom polufinalu sastaju se branilac trofeja Real Madrid i Olimpijakos, pa je moguć veliki grčki derbi u finalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE