Partizan poveo u polufinalu: Partija sezone Trifunovića, Mega pružila dostojan otpor

Košarkaši Partizana savladali su u Areni Megu u prvoj utakmici polufinalne serije Superlige sa 82-72.

Partizan je već u osmom minutu utakmice stekao dvocifrenu prednost, kada je kapiten Kevin Panter pogodio trojku za 22-11. Međutim, do kraja je evroligaški tim dozvolio protivniku seriju od 11-0, pa je na kraju prve četvrtine bilo nerešeno – 22:22! Posebno se u ovom intervalu utakmice istakao Iljasolu sa dve ubačene trojke i osam poena.

Druga četvrtina protekla je potom u ujednačenoj borbi, ali je na poluvremenu tim trenera Baraća vodio sa 42-40, nakon oba ubačena slobodna bacanja Kovačevića, kog je prethodno faulirao Panter.

Crno-beli su u trećoj deonici načinili novi preokret i povratili prednost od 11 poena razlike, kada je Ledej pogodio oba bacanja u završnoj fazi ovog dela za prednost od 59-48.

Ovog puta su zalihu uspeli da sačuvaju, ali je u završnici Đurišić, koji se vratio iz Amerike gde je bio deo aktivnosti pred Draft, pogodio uz dodatno bacanje i smanjio na 63-54 u korist tima Željka Obradovića.

Poenima Kovačevića i Jovića Mega se spustila na -4 na startu poslednjeg kvartala, ali nije uspela da dođe do izjednačenja i crno-beli su se sredinom ovog dela ponovo odlepili na dvocifrenu prednost.

Na nešto manje od tri minuta do kraja Iljasolu je ubacio trojku i smanjio zaostatak na 74-69, kada je Obradović zatražio tajmaut. Nakon toga njegov tim je sigurno priveo utakmicu kraju i izostala je neizvesna završnica.

Partiju sezone odigrao je bek Partizana Uroš Trifunović, koji je ubacio 23 poena, uz 8 skokova i jednu asistenciju. Dvocifren učinak imao je i Kevin Panter sa 15 poena, uz po 2 skoka i asistencije.

U timu Mege najviše su se istakli Nikola Đurišić sa 14 poena i 7 asistencija, odnosno Filip Jović sa poenom više, uz 5 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Težak udarac za italijanskog velikana! Milan do kraja godine bez važnog prvotimca

Italijanski fudbalski vicešampion Milan najmanje će četiri meseca biti bez alžirskog reprezentativnog veznjaka Ismaela Benasera. Razlog je povreda desne potkolenice...

POVEZANE OBJAVE