Zvezda uspešno započela odbranu titule: Jago nastavio sa blistavim partijama, dvocifren i Lazarević

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su započeli odbranu titule u domaćoj Superligi, pošto su u hali “Aleksandar Nikolić” savladali FMP u prvoj utakmici polufinalne serije sa 97-87.

Šampion ABA lige je od starta nametnuo svoj ritam i već nakon nepunih pet minuta igre vodio dvocifrenom razlikom (14-4) posle poena Stefana Lazarevića. Velika prednost stečena je najviše zahvaljujući trojkama, koje su redom pogađali Jagod Dos Santos, Nedović i Bolomboj.

Dvocifrenu prednost je ekipa Janisa Sferopulosa održala sve do kraja prve deonice, kada je nakon poena Luke Mitrovića vodila sa 27-13.

Posle poena Mitrovića i Teodosića u uvodnoj fazi drugog perioda stečena je najveća prednost na utakmici od 18 poena razlike (35-17). Ipak, tim iz Železnika je do kraja poluvremena gotovo potpuno anulirao zaostatak, koji je sveden na samo pola koša u poslednjem minutu, nakon serije 9-0 u pet uzastopnih poena Alekse Stepanovića.

Posle poena Nedovića, branilac trofeja je na poluvreme otišao sa prednošću od 45-42.

Nakon dve uzastopne trojke FMP-a, koje su pogađali Rebec i Novak, gosti su u četvrtom minutu treće četvrtine ostvarili i prvu prednost na utakmici, kada su poveli sa 57-55.

Pravi odgovor imao je MVP finala ABA lige Jago Dos Santos sa šest uzastopnih poena, pa je nakon njegove trojke Zvezda vodila sa 61-57.

Poenima Lazarevića na početku poslednje deonice Zvezda vraća dvocifrenu prednost (75-65), koju je gotovo do kraja čuvala, usput povisivši u jednom momentu na +17, posle trojke Dalibora Ilića.

Poslednje poene na utakmici postigao je mladi Andrej Kostić, koji je položio loptu koju mu je nabacio Mitrović.

Sa odličnim partijama nastavio je Jago Dos Santos, koji je zabeležio 25 poena, 6 asistencija i 3 skoka. Luka Mitrović se istakao dabl-dabl učinkom od 15 poena i 10 skokova, uz 3 završna dodavanja.

Dvocifren učinak imao je i Stefan Lazarević, koji je ubacio 11 poena, uz po jedan skok i asistenciju.

FMP je takođe u svom timu imao trojicu igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Matic Rebec bio je najefikasniji sa 16 poena, uz 8 asistencija i 2 skoka. Aleksa Stepanović je uz 15 poena zabeležio i 4 uhvaćene lopte, dok je Simović sakupio 10 poena, uz 2 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEJVIS KUP: Ništa od teniskog spektakla u Beogradu – Grci oslabljeni!

Očekivao se veliki teniski spektakl ovog meseca u Beogradu, u duelu Dejvis kupa između Srbije i Grčke. Ipak, ovaj...

POVEZANE OBJAVE