Nađ sumirao sezonu: Znali smo da sledi Zvezdino proleće, svi znamo kako to funkcioniše

Turbulentna sezona je iza fudbalera Partizana. Posle debakla u Evropi, usledio je sjajan niz u srpskom prvenstvu pa su crno-beli završili na prvom mestu na polu sezoni.

Igor Duljaj je vodio ekipu većim delom sezone, da bi u finišu kormilo preuzeo Albert nađ koji je sa novinarima sumirao sezonu.

Mirna mi je savest. Uspeli smo da ostvarimo cilj koji smo imali sa početka plej-ofa, a to je zadržavanje druge pozicije. Mnogo je bilo teško, mislim da smo svesni svi da je Partizan od početka sezone mnogo patio. Ostvarivali smo neke rezultate, a nismo bili na nivou igara, mnogo smo utakmica pobeđivali u poslednjim sekundama. Naš najbolji igrač ove sezone je Aca Jovanović koji nas je spasao nebrojeno puta, pa i u utakmici u kojoj smo i obezbedili drugo mesto protiv Čukaričkog, rekao je Nađ.

On ističe da je derbi koji je završio 2:2 prelomio sezonu.

Najponosniji sam na uspeh. Ako pogledamo, rezultatski smo bolji nego prošle sezone. Prošlu godinu smo završili na četvrtom mestu, ove sezone smo bili drugi. Ne mogu da budem zadovoljan sezonom kako se sve odvijalo, jer nismo smeli da dođemo u strepnju da nam drugo mesto bude uzdrmano. Mislim da smo se uspavali posle nerešenog rezultata na „Marakani“. I taj derbi smo bili lošiji od Zvezde, a posle toga je krenuo sunovrat. Ipak, ponosan sam na igrače što su sve ovo uspeli da izguraju.

Smatra Nađ da je u prvom delu morala biti veća bodovna prednost.

Nismo dobro iskoristili Zvezdinu jesen. Imali smo sedam bodova prednosti u jednom trenutku, pa smo polusezonu završili na dva boda prednosti. Mislim da smo trebali da imamo i više od plus sedam, jer smo znali da sledi Zvezdino proleće i znamo svi kako to funkcioniše. Posle toga je usledio ogroman pritisak, serija loših rezultata.

Novinari su upitali trenera Partizana da li će biti teže osvojiti trofej u Srbiji ili ući u Ligu šampiona.

Ne znam da li će biti teže prvo, ili drugo. Bol je veliki jer nemamo trofeje već pet godina. Bilo ko da sedi na ovoj klupi bi želeo da prekine taj niz. Bili smo i u sezoni kada je Sale Stanojević bio blizu, bili smo možda i ove sezone.

Za stanje u klubu krivi sve koji su bili deo Partizana.

Rekao bih da ne postoje legende Partizana, koliko god se neko naljutio. Postojimo samo mi koji smo bili deo istorije Partizana i verujem da smo svi mi snosimo odgovornost za ovo što nam se dešava prethodnih sedam godina, direktno, ili indirektno, završio je Nađ.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEMA KRAJA PROBLEMIMA: Povredio se štoper Zvezde

Mladi štoper Stefan Leković vratio se u Crvenu zvezdu, za koju će igrati u predstojećoj sezoni, iako plan baš...

POVEZANE OBJAVE