Piksi otkrio: Računamo na Svilara, potrebna nam je podrška

Gostujući u emisiji Oko, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je produžio ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije do 2026. godine, kao i da će u utorak ujutru biti objavljen spisak od 26 igrača za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

– Pripreme su isplanirane perfektno. Na sajtu saveza će sutra pre podne biti 26 imena za Evro. Pripreme takođe počinju sutra i ja ću u Pazovi imati 16 igrača na treningu od 17 časova. Igrači nisu dužni da dođu, ali vidim drugačiju želju i pristup u odnosu na prethodno takmičenje, izjavio je selektor “orlova” u razgovoru za RTS.

Nakon toga je istakao da mu je drago da nema prevelike euforije pred odlazak na Evro, kao i da je zadovoljan zdravstvenim stanjem igrača.

– Zdravstveni bilten je mnogo bolji za razliku od košmara pre dve godine. Igrači su zdravi, pravi, motivisani i željni da dođu. To mi govori da će biti spremni. Ni približno nema euforije kao pre dve godine. Tada je euforija doduše bila opravdana. Odigrali smo odlične kvalifikacije, zaključno sa pobedom nad Portugalom. Drago mi je što nema euforije i što idemo sa manje očekivanja, ali sa više želje, rekao je Stojković.

Kada je reč o Aleksandru Mitroviću i Sergeju Milinković-Saviću koji su napustili Evropu i prešli u saudijski Al Hilal, selektor “orlova” je rekao da od njih očekuje dobre igre i profesionalni pristup

To naravno nije isti nivo, ne možemo da se lažemo. Moramo međutim računati na njihovu profesionalnost i na to da će na treninzima pokazati da su i dalje u potrebnoj formi. Njihov izbor poštujem, profesionalci su i teško je odbiti toliki novac. Očekujem ipak da budu na potrebnom nivou. Odbranu će uvek kritikovati, a važno je da se odbrana igra timski i da se individualne greške svedu na minimum, što nam je bio veliki problem. Na početku priprema ćemo se upravo posvetiti tim segmentima, jasan je bio selektor Srbije.

Izjavio je i da srećan zbog velikog broja kvalitetnih golmana, ali i da ekipe mora da smanji broj individualnih grešaka.

Čestitao je srpskim klubovima koji su se plasirali u kvalifikacije za evropska takmičenja, ali i naglasio da rezultati u Evropi moraju biti bolji.

– Zvezdi bih čestitao na duploj kruni, a ostalima na plasmanu u Evropu i poželeo im sve najbolje. Prethodne godine su rezultati bili katastrofalni. Od 28 utakmica zabeležili smo 25 poraza, a i reprezentacija je dva puta izgubila od Mađara, što je mnogo poraza u jednoj godini. Moramo stoga da nastavimo da radimo i napredujemo i vratimo poverenje, izjavio je selektor.

Naglasio je i da je izgradnja Nacionalnog stadiona od velikog značaja za srpski fudbal.

– Svima koji rade u fudbalu je drago zbog izgradnje Nacionalnog i drugih stadiona. Zahvaljujemo se i državi na ulaganjima i prepoznavanju infrastrukturalnih potreba. Ne znam da li političari to vide kao benefit, ali što se nas tiče, samo neka grade i rade. Nacionalni stadion je stadion naroda, a ne saveza i trebalo bi da nas približi Evropi”, rekao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Olimpika iz Marseja.

Na širem spisku Srbije za Nemačku, među golmanima se nalaze Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović i Aleksandar Jovanović.

Računamo na Svilara, zašto ne bismo računali na njega? Takođe, Jovanović je bio fantastičan ove sezone, mene to može samo da raduje. Sva četvorica-petorica golmana koje imamo mogu da brane zavezanih očiju, imao bih apsolutno poverenje u svakog. Imamo fantastične golmane, tako se namestilo, zasluženo dobijaju pozive. Ali samo jedan može da brani, nemam nikakav problem bilo koga da stavim, rekao je Stojković na RTS-u.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Borac poražen u još jednom pripremnom meču sa ABA ligašem

Košarkaši Borca iz Čačka odigrali su treći pripremni meč pred početak ABA lige. Posle pobede nad Jenisejem i poraza...

POVEZANE OBJAVE