POHVALA ZA TEODOSIĆA IZ NBA LIGE: Mađioničar sa loptom, pokaže vam stvari koje niko nije video

NBA košarkaš Patrik Beverli više puta je isticao koliko se divi evropskoj košarci. On je jedan od retkih američkih košarkaša koji je uspeo da napravi ozbiljnu NBA karijeru pošto je svoje profesionalne korake napravio u Evropi.

Nastupao je za Dnjipro, Olimpijakos i Spartak iz Sankt Peterburga pre nego je otišao u Hjuston odakle je započeo NBA karijeru.

On je u svom podkastu pričao o evropksim košarkašima i ponovo je pomenuo Miloša Teodosića, sa kojim je igrao zajedno u Olimpijakosu. Beverli je više puta isticao kao je Teodosić jedan od najboljjih plejmejkera svih vremena.

Momci u Evropi znaju kako da igraju na pravi način. Igraju izuzetno čvrsto, sve je izgrađeno na timskoj igri. Oni razumeju igru i znaju kako da igraju. Govorim o nekim od najvećih umova koje sam ikada video da ljudi imaju, rekao je Beverli, a potom dao i konkretne primere:

Teodoros Papalukas, koji je bio mađioničar sa loptom. Miloš Teodosić, MVP Evrolige, momak, koji je bio mađioničar sa loptom. Ne samo pametan na terenu, već inteligentan u životu i pokazuje vam stvari na terenu gde biste rekli: “Prokletstvo, nisam to ni video.” Igrao sam sa gomilom momaka, ali samo osećaj igre, vizija igre, ovi momci to rade od svojih 13-14 godina. Veština između Evrolige i NBA je uvek postojala. Mislim da u Evropi veličina, brzina i fizikalije počinju da se kombinuju sa skupom veština. Zato vidite momke poput Vembija, Luke i Jokića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROBAN RECEPT: Partizan angažovao zamenu za Markovića, uz veliku pogodnost!

Fudbaleri Partizana u nastavku szeone biće jači za mladog Mihajla Ilića, koji se vraća nakon šest meseci, kao pozajmljeni...

POVEZANE OBJAVE