ČEKA ITALIJANA ILI PONOVO FRANCUZA: Đoković počistio Španca za treće kolo u Parizu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treću rundu Rolan Garosa. Branilac titule je sa 3:0 savladao španskog igrača Roberta Krabaljes Baenu. Po setovima 6:4, 6:1, 6:2 . Znatno lakše nego protiv Pjer Iga Erbera na startu.

Meč je počeo razmenom brejkova. Prvo je Španac oduzeo servis najboljem igraču sveta. Đoković odmah uzvratio i preokrenuo na 2:1. Potom je u narednom servis gemu rivala propustio tri brejk lopte za 3:1. Baena je krajnjim naporom sačuvao svoj gem. Onda se borba rasplamsala i oba igrača bili su sigurni na servis. Đoković je u devetom gemu imao dve brejk lopte. I odmah je iskoristio prvu za 1:0 u setovima.

Drugi set je bio potpuno drugačija priča i Đoković je dominirao. Za oko 20 minuta je stigao do 4:0. Baena vratio potom jedan brejk. Đoković novim poveo 5:1 i kasnije ga potvrdio za 2:0.

Srpski igrač je nastavio sa odličnom igrom na startu trećeg seta. Nakon brejka, poveo 2:0.

U petom gemu trećeg seta, Srbin je napravio još jedan brejk za 4:1. Vođstvo je potvrdio za 5:1. Potom rutinski priveo susret kraju, iako je Baena poveo 0:30 u osmomg gemu.

Rival u borbi za osminu finala biće pobednik duela između domaćeg igrača Gaela Monfisa ili 30. nosioca, Italijana Lorenca Musetija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Džoel Embid potpisao astronosmski ugovor sa Filadelfijom

Nekadašnji MVP NBA lige, Džoel Embid, potpisao je produžetak saradnje sa Filadelfijom. On je do sada imao ugovor na još...

POVEZANE OBJAVE