Iskusni evropski dvojac se vraća iz NBA lige posle mnogo godina, možda zaigraju i zajedno?!

Sa raznih strana stižu informacije da bi dvojica iskusnih evropskih reprezentativaca – Francuz Evan Furnije i Turčin Furkan Korkmaz – mogli da se vrate ovog leta u Evropu.

Možda bi čak moglo da se dogodi i da zaigraju zajedno, pošto za obojicu određeni izvori tvde da su želja Fenerbahčea.

Kako je naveo grčki “Total Basket”, francuski šuter je u vrhu liste želja turkog velikana i biće im prioritet u predstojećem prelaznom roku.

Furnijeov poslednji klub u NBA ligi bili su Detroit Pistonsi, za koje je u 2024. godini odigrao 32 utakmice uz učinak od 6,9 poena, 1,8 skokova i 1,5 asistencija.

Furnije je u NBA ligi još od 2012. godine, kada je na NBA draftu odabran kao 20. pik. Prve dve sezone proveo je u Denveru, ali je najbolje partije pružao u Orlandu, za koji je nastupao čak sedam sezona. Nakon toga je kratko bio u Bostonu, pre nego što je tri sezone proveo u Njujork Niksima.

Njemu bi to bio debi u Evroligi, pošto je u NBA otišao iz Poatje basketa, malog francuskog kluba.

Fener ipak nije jedini među evroligašima koji ga želi u svojim redovima, a konkurecnija će mu biti Olimpijakos i Asvel.

Fener je zainteresovan i za Furkana Korkmaza, ali će imati konkurenciju u vidu drugog tamošnjeg evroligaša Anadolu Efesa, za koji je iskusni bek već nastupao u periodu od 2013-2017. godine, ali je od tri sezone dve provodio na pozajmicama i nije dobio pravu šansu.

Prema navodima Matee Andreanija, Efes je ipak u ovom slučaju nešto konkretniji i već je svom nekadašnjem igraču izneo zvaničnu ponudu.

Ipak, prioritet Korkmaza je ostanak u NBA ligi, gde je od 2017. godine bio član Filadelfije, sve do nedavno kada je trejdovan u Indijanu, ali za Pejserse nije ni zaigrao pre nego što je otpušten, pa je bez kluba još od februara.

Konkurent turskim velikanima za angažovanje Korkmaza je i madridski Real, a nakon što je ostao bez kluba pominjala se mogućnost da će potpisati za Bešiktaš, koji predvodi Dušan Alimpijević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zauzmi svoje mjesto na OVOJ ATP LISTI – serviraš za 5000€!

Nova prilika je tu, posljednja u ovoj godini, kada je riječ o grend slem turnirima, u ovoj godini. Isprati US...

POVEZANE OBJAVE