KLS MAJSTORICA: Furiozna prva četvrtina, Partizan razbio Megu i zakazao novi večiti derbi!

Košarkaši Partizana, plasirali su se u finale košarkaške Superlige Srbije. Nakon tri meča, savladali su Megu u majstorici sa 96:68 . Crno-beli su već na početku nametnuli ritam i do kraja nisu ispuštali prednost. Zakazavši još jedan večiti derbi, nakon izgubljenog finala ABA lige protiv Crvene zvezde Meridianbet.

Crno-beli su majstoricu počeli u petorci Avramović, Panter, Anđušić, Ledej i Kaboklo. A Mega u sastavu: Iljasolu, Đurišić, Jelavić, Malovec i Plavšić.

Utakmica je počela sa dve vezane trojke kapitena crno-belih Kevina Pantera. Kaboklo je početnu seriju produžio na 8:0 nakon dva minuta igre. Raspoloženi Panter je pogodio za 10:0. Tek je na isteku četiri minuta prve četvrtine, Mega postigla prve poene preko Đurišića. Partizan nastavio da bude šuterski raspoložen i poveo +15 (17:2). Već posle 6 minuta deonice, crno-beli su ubacili preko 20 poena. Pogotovu veoma dobrom šutu za tri poena.

Partizan je nakon prvih 10 minuta ubacio čak 39 poena i vodio sa +20.

Filips je poenima za goste otvorio drugu četvrtinu. Mega je u ovom periodu pokazala reakciju i vodila 16:3, a Partizan nije mogao ništa da pogodi. Crno beli postizali poene samo sa bacanja i koševa Anđušića i Avramovića. Tek nakon sedam minuta su realizovali izabranici Željka Obradovića šut iz igre kada je Smit pogodio trojku. U ovoj deonici je Partizan ubacio samo osam poena za razliku od prve i skoro 40. Mega je to iskoristila da donekle smanji skor.

Po 10 poena imali su Panter i Kaboklo. Đurišić 9 na drugoj strani. Crno-beli su stali sa šutom za tri 6/15 a Mega nije pogodila nijednu za 20 minuta igre.

Drugo poluvreme je trojkom otvorio Danilo Anđušić. Potom Jelavić ubacio dva bacanja. Filip Jović prvi koš iz igre za Megu tek tri minuta po ulasku u četvrtinu. Crno-beli poboljšali nivo igre i vratili +20 iz prvog dela. Ali uvećali i na maksimalnih +27 (67:40). Mega je samo malo uspela da smanji rezultat pred 4/4 a crno-beli su vodili +23 (70:47).

Uroš Trifunović je prvi poentirao u poslednjoj deonici. Za megu je prvi pogodio Filips. Partizan je tokom ovog dela susreta ga rutinski priveo kraju. Tako će igrati protiv branioca titule Crvene zvezde Meridianbet u finalu.

Najbolji kod crno-belih bili su Ledej sa 17 i Anđušić i Kaboklo sa poenom manje. Upisao se i mladi Dimitrijević sa 8 poena. U timu Mege, jedino je Filip Jović bio raspoložen sa 21 poenom.

Finalna serija Zvezde i Partizana, treba da počne u ponedeljak 3. juna.

Partizan – Mega 96:68 (39:9, 8:22, 23:16, 26:21)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEMA KRAJA PROBLEMIMA: Povredio se štoper Zvezde

Mladi štoper Stefan Leković vratio se u Crvenu zvezdu, za koju će igrati u predstojećoj sezoni, iako plan baš...

POVEZANE OBJAVE