VELIKO INTERESOVANJE EVROLIGAŠA: Da li Jago ostaje u Zvezdi?

Košarkaši Crvene zvezde imali su jako lošu sezonu iza sebe, pošto su bili među najgorim timovima u Evroligi, ali su utisak koliko-toliko popravili ubedljivim trijumfom u ABA ligi.

Svakako nedovoljno da bi navijači bili zadovoljni, s obzirom na to da je mnogo uloženo i da je otvoreno najavljen napad na F4 Evrolige pred početak sezone.

Jago Dos Santos – čovek zvani MVP (finala)

Mnoga pojačanja od kojih se očekivalo puno zakazala su, a prednjači Šabaz Nejpir, koji je u toku sezone napustio klub. Ipak, na mestu pleja zablistao je Jago Dos Santos, koji je prvobitno planiran kao treća opcija na mestu organizatora igre.

Vrhunac je bilo zvanje MVP-ja finala ABA lige, a Brazilac se pokazao i u nekim neizvesnim završnicama i pokazao da je za velika dela.

S obzirom na to da je letos potpisao trogodišnji ugovor i da je premašio sva očekivanja ljudi u klubu, delovalo je da je njegov ostanak u klubu izvestan, posebno jer je i sam nedavno izjavio da bi voleo da ostane.

Međutim, prema navodima pouzdanog Andree Kalconija, interesovanje za Jaga je iskazalo nekoliko evroligaškiih klubova, ali ne navodi se o kojima je konkretno reč.

Jago je u Evroligi prosečno u debitantskoj sezoni beležio 8,7 poena, 3,9 asistencije i 2 skoka. Ipak, na početku je kod Duška Ivanovića dobijao veoma malu šansu, a često i nije bio u sastavu.

Zvezda je već prema nekim navodima odredila prioritet kada je pojačanje na mestu plejmejkera u pitanju i pregovori su već započeti, a ostaje otvoreno pitanje da li će još jednu sezonu u klubu igrati naš čuveni reprezentativac Miloš Teodosić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fiorentina se oslobodila dvojice igrača

Fiorentina je pred kraj prelaznog roka u Turskoj uspela da se oslobodi dva igrača i da ih pošalje u...

POVEZANE OBJAVE