Kanađani bez važnog igrača na Olimpijskim igrama?

Košarkaška reprezentacija Kanade na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu na Filipinima konačno je uspela da okupi respektabilan sastav, što je rezultovalo osvojenom bronzom.

Međutim, i pored brojnih velikih imena koja su nastupila na Mundobasketu, izostala su dva vrhunska NBA beka – Endrju Vigins iz Golden Stejta i Džamal Marej, saigrač Nikole Jokića u Denveru, kog je povreda sprečila.

Kanađani su na Svetskom prvenstvu obezbedili nastup na Olimpijskim igrama prvi put nakon Sidneja pre 24 godine, a ostaje da se vidi da li će biti pojačani ovom dvojicom košarkaša.

Vigins je istakao da još uvek nije doneo odluku o nastupu u Parizu, pohvalivši svoje sunarodnike na velikom uspehu koji su ostvarili na Filipinima.

Viginsu nije strano igranje za nacionalni tim, pošto je svojevremeno nastupao i na prvenstvu američkog kontinenta, ali je poslednji put nacionalni dres oblačio u kvalifikacijama za prethodne Igre, koje nisu uspešno prošle. Vigins je tada prosečno beležio 21,7 poena, 6 skokova i 2,3 asistencije.

Kanada će u Parizu biti u grupi A, gde je za sada poznat samo jedan rival – Australija, pa nas očekuje potencijalno veoma zanimljiv okršaj dve selekcije sa puno NBA košarkaša. Preostala dva protivnika saznaće nakon kvalifikacionih turira u Španiji i Grčkoj.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Borac poražen u još jednom pripremnom meču sa ABA ligašem

Košarkaši Borca iz Čačka odigrali su treći pripremni meč pred početak ABA lige. Posle pobede nad Jenisejem i poraza...

POVEZANE OBJAVE