Novi Srbin u Šarlotu?!

Proteklu sezonu su Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski započeli zajedno u Oklahomi, a završili je u Šarlotu.

Vasa je u Hornetsima završio u trejdu, dok je Pokuševski prvobitno otpušten iz tima koji ga je svojevremeno draftovao sa 17. pozicije.

Ostaje upitno da li će Pokuševski ostati u Hornetsima pošto mu ističe ugovor, ali svakako mogu biti zadovoljni njegovim partijama, a često je veoma dobro sarađivao sa iskusnijim sunarodnikom.

Sada bi možda mogao da im se priključi i treći Srbin, ali je sve još uvek u magli. Na osnovu draft projekcije Džonatana Vasermana sa Bličer Riporta, prognozira se da će Hornetsi sa 42. pozicije na Draftu odabrati Nikolu Đurišića.

U obrazloženju se navodi da je Đurišić beležio odlične brojke tokom sezone, ali se potenciraju i njegove uspešne partije tokom nedavnih pripremnih treninga i utakmica u Americi na kojima su učestvovali igrači prijavljeni za Draft. Navodi se i da će uskoro na Eurokampu imati šasnu da poboljša sebi poziciju.

Ipak, ove projekcije su nešto pesimistinije pošto neki Đurišiću predviđaju i prvu rundu Drafta. Ipak, 42. mesto je samo jedno niže od onog sa kog je svojevremeno odabran jedan drugi Nikola – Jokić, trostruki MVP najjače lige sveta i prošlogodišnji MVP finala.

Prema istoj projekciji, košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić biće odabran sa 4. pozicije od strane San Antonio Sparsa.

Pominje se i da će Topić učestvovati na NBA na kampu koji se održava od 4. do 7. juna za međunarodne potencijale koji su propustili onaj u Čikagu, a navodi se da će tada biti procenjeno i stanje njegove povrede, sa kojima ozbiljno kuburi od povratka u Zvezdu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kompani: “Imali smo vrlo posebnu noć”

Fudbaleri Bajerna su na svom terenu pobedili Dinamo iz Zagreba rezultatom 9:2, u okviru prvog kola Lige šampiona. Nakon velike...

POVEZANE OBJAVE