Obraćanje selektora Stojkovića pred početak priprema za EURO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti u Srbiji pred nastup nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Na samom početku Stojković je rekao…

– Dobar dan svima, hvala što ste došli. Ja sam ovde da odgovaram na sva vaša pitanja. Izuzetno me raduje činjenica da smo nešto ranije krenuli sa pripremama od nekog uobičajenog programa. Objasnio sam igračima važnost turnira koji je pred nama. Ko je mogao došao je. To je 16 igrača do sad. Prvog, drugog i trećeg juna se priključuju ostali.Jović je sa Milanom u Australiji, vraća se 3. juna, a Milenkovića smo pokušali da oslobodimo klupskih obaveza. Ima zaostalu utakmicu.

O spisku za Evropsko prvenstvo selektor je rekao…

– Niko ovde nije na spisku zato što ima lepu frizuru ili mi je brat od tetke, već je pokazao određeni kvalitet, barem je tako sa moje strane. Igrači iz domaće lige..Oni su dočekali da dobiju šansu, sa pravom. Oni koji nisu, to je pokazatelj da ih pratimo i da će u dogledno vreme i oni biti deo A tima. To zavisi od njih, forme, ponašanja itd. Niti jednom igraču vrata nisu zatvorena, niti će biti. Oni koji nisu tu nisu otpisani. Vodićemo računa o njima i njihovim igrama. Kristlano je jasno da ovu vrstu odluka donosim samostalno i savesno. Ako vam se već nađe ime na širem spisku, dovoljno govori da morate da nastavite da dobro radite, da trenirate, budete još bolji i da vam, na planu motivacije, to bude vetar u leđa.

Srbija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj igra protiv Engleske (16. jun), Slovenije (20. jun) i Danske (25. jun).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poruka legendarnih igrača Partizana: “Počivaj u miru, naš voljeni klube”

Udruženje bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika FK Partizan obratilo se javnosti povodom pisma o aktuelnoj situaciji u...

POVEZANE OBJAVE