Stojković o Erakoviću i Radonjiću: “Savest mi je čista i mirno spavam”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objasnio je zašto na njegovom spisku nisu Nemanja Radonjić i defanzivac Strahinja Eraković.

Stojković je otkrio da nema ličnih problema sa igračima…

Nemam običaj da govorim o momcima koji nisu na spisku… Sve su to divni momci i odlični profesionalci. Nikome vrata reprezentacije nisu zatvorena, niti će će biti. Nemam ličnih problema, ne samo u slučaju sa Radonjićem. Odluka je takva kakva je na osnovu statistika i onoga što sam pratio i gledao, rekao je Stojković.

Radonjić je rekao da neće igrati za reprezentaciju dok ste vi selektor?

-Ja sam neko ko je otvoren i nemam razlog da bilo šta krijem i pravim teorije zavere. Imam odličan odnos sa igračima. Šta je ko rekao i da li je rekao, u to ne ulazim. Kada bi stigao poziv, on bi se odazvao. To je moje mišljenje. Cenim ga puno, mislim da je odličan fudbaler, ali neke stvari su nedovoljne da biste bili ovde. Vi novinari ste dobri statističari i vodite računa o tome. On to mora da pokaže da pokaže i želim mu brz povratak u reprezentaciju”.

Na spisku nije ni defanzivac Strahinja Eraković.

“Da bi neko došao, neko mora i da ode. Moja ideja je da idemo šest centralnih bekova. Ne sedam, osam ili devet. Odluka je takva kakva je. Erakovića cenim, budućnost je našeg fudbala i očekujem da se brzo vrati u reprezentaciju. Nikakav sukob ne postoji, niti će postojati. Svi igrači koji su bili pozivani, dobijali su te pozive zbog kvaliteta, a ne zbog prijateljskih i kumovskih razloga. Bitno je da ja to znam, da mi je savest čista i da mirno spavam, jasan je Stojković. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kenan o Zvezdinom timu: Radujem se što neću igrati protiv Teodosića!

Ajzea Kenan je jedno od najvećih pojačanja Crvene zvezde ovog leta. Američki šuter je stigao iz Olimpijakosa i jedva...

POVEZANE OBJAVE